Domovská stránka » Spoločnosť Titan Crypto obvinená za zavádzajúcu reklamu a porušenie dodržiavania pravidiel podľa SEC

Spoločnosť Titan Crypto obvinená za zavádzajúcu reklamu a porušenie dodržiavania pravidiel podľa SEC

od Lukáš Rezník

SEC udiera obvinenia na Titan podľa doplňujúcej úpravy

Titan Global Capital Management, poradca pre fintech investície, súhlasil s ukončením a zákazom vydať príkaz od Komisie pre cenné papiere a burzy Spojených štátov (SEC). Toto nastalo v súvislosti s tým, ako SEC tlačí na prípad súvisiaci s reklamou a porušením dodržiavania pravidiel vo firme so sídlom v New Yorku.

Obvinenia, ktoré zahŕňajú aj erádiu a pokuty, sú spätne sledované na klamlivé tvrdenia, ktoré Titan urobil na svojej webovej stránke – tieto tvrdenia, podľa SEC, boli založené na „hypotetickej výkonnosti“. Je potrebné zdôrazniť, že toto je v rozpore s doplnkovým marketingovým pravidlom SEC, ktoré bolo vyhlásené v decembri 2020. Tento konkrétny prípad je prvým uplatnením tohto pravidla.

Nové pravidlo umožňuje hypotetické metriky výkonu za prísnych podmienok

Starší úradník SEC pre vymáhanie Osman Nawaz uviedol:

"Komisia upravila marketingové pravidlo tak, aby umožňovalo používanie hypotetických ukazovateľov výkonu, ale len v prípade, ak poradcovia dodržiavajú požiadavky navrhnuté tak, aby zabránili podvodu. […] Táto akcia slúži ako varovanie pre všetkých poradcov, aby zabezpečili dodržiavanie.”

Napriek týmto podmienkam sa zistilo, že Titan tvrdil „zročený“ výkon postavený na súbore údajov len za tri týždne. Firma predpokladala, že by to mohlo v teoretickom prípade priniesť výnosy až 2.700% na svojom produkte Titan Crypto, ktorý bol uvedený na trh v auguste 2021.

Pridávajúc k svojmu ignorovaniu predpisov, SEC zistila, že Titan tiež urobil nejasné vyhlásenia o správe kryptoaktív a súvisiacich politikách. Zistilo sa, že firma zlyhala pri zavedení primeraných predpisov o obchodovaní zamestnancov od spustenia Titan Crypto až do októbra 2022.

Samohlásenie Titanu a spolupráca s vyšetrovaním SEC

Napriek týmto porušeniam je Titan oficiálne zaregistrovaný SEC a je renomovaným členom Autority pre reguláciu finančného priemyslu. Niektoré z týchto problémov ochotne oznámili a spolupracovali s vyšetrovaním vedúcim k príkazu SEC. Urobil to však bez toho, aby priznal alebo poprel zistenia SEC. Obvinenie SEC tiež viedlo k vráteniu nezákonných ziskov vo výške 192 454 dolárov, vrátane úrokov, a pokuty vo výške 850 000 dolárov, ktorá má byť vrátená poškodeným zákazníkom.

SEC postupne zvyšuje svoje vymáhanie voči poradcom pre investície do kryptomeny – skutočnosť, ktorú zdôraznila vo svojom vyhlásení začiatkom tohto roka. Agentúra je odhodlaná obmedziť firmy, ktoré robia zavádzajúce tvrdenia alebo ktoré nedodržiavajú nové predpisy.

Urovnanie Titanu a úsilie o budúce dodržiavanie

Ako odpoveď na tento incident Titan uviedol:

"Úplne sme spolupracovali s vyšetrovaním SEC a sme radi, že sme dosiahli riešenie týchto problémov. Príkaz SEC uznáva spoluprácu Titána a nápravné opatrenia od júla 2022, vrátane zamestnania nového právneho a hlavného dodržiavania a ďalšieho právneho a dodržiavacieho personálu. Titan pokračuje vo významných investíciách do budovania a zlepšovania svojho dodržiavacieho programu."

Ako odpoveď na obvinenia SEC uložila Titanu pokutu 1 milión dolárov. Finančný dozor uviedol, že Titan neinformoval svojich maloobchodných investorov o tom, že „2 700 percentná“ návratnosť bola odvodená z hypotetického obdobia len troch týždňov.

Je potrebné zdôrazniť, že je to prvý prípad, kedy bola firma obvinená podľa nového predpisu Zákona o poradcov investičných služieb. Zákon bol navrhnutý na nahradenie širokých obmedzení viac zásadovými ustanoveniami v pokuse zastaviť klamlivá tvrdenia alebo diskusie o potenciálnych výhodách.

Sú tieto regulačné opatrenia dostatočné na zastavenie zavádzajúcej reklamy v sektore investícií do kryptomen? Dajte nám vedieť svoje myšlienky v komentároch nižšie.

Mohlo by vás zaujímať

Zanechať komentár