Domovská stránka » DEA USA sa stala obeťou krypto podvodu a izraelské úrady prísnymi opatreniami riešia kryptozločiny

DEA USA sa stala obeťou krypto podvodu a izraelské úrady prísnymi opatreniami riešia kryptozločiny

od Lukáš Rezník

DEA USA stratila 55 000 dolárov kvôli bežnému krypto podvodu

Americká agentúra pre boj proti drogám (DEA) bola v máji oklamaná bežným krypto podvodom, čo jej spôsobilo stratu prevyšujúcu 50 000 dolárov v USDT. Vyšetrovanie vyhľadávacieho zatykača odhalilo, že DEA zhabala približne 500 000 dolárov v Tetherovej mene z dvoch účtov Binance, o ktorých sa usudzovalo, že sa využívajú na pranie drogových peňazí. Konfiskovanú sumu uchovávali v hardvérovej peňaženke Trezor pod kontrolou DEA.

Viac o tom, ako bola DEA oklamaná

Toto krypto loupež sa stala, keď DEA poslala testovaciu transakciu na U.S. Marshals Service, výkonný odbor federálneho súdnictva. Podvodník obišiel DEA tak, že rýchlo vytvoril falošnú peňaženku s rovnakými prvými piatimi a poslednými štyrmi znakmi ako peňaženka Marshals. Páchateľ potom predstieral, že falošná peňaženka je spojená s Marshals Service tým, že na peňaženku DEA preniesol malé sumy Tetheru.

Bohužiaľ, podvod sa vydaril, pretože DEA pri prenosoch fondov nepotvrdila celú adresu peňaženky, čo viedlo k tomu, že nechtiac poslala viac ako 55 000 dolárov v kryptomene na účet podvodníka.

Pri tejto strategické podvode útočník využil tzv. adresné otrávenie, bežnú metódu podvodov. Tento podvod zahŕňa zasielanie transakcií bez hodnoty z adresy, ktorá sa podobá na známu. Cieľom je oklamať príjemcu, aby bezdôvodne skopíroval túto adresu z histórie svojich transakcií, ako je to vysvetlené v MetaMask.

Nečestní aktéri môžu zneužívať nástroje na generovanie vanity adries na vytváranie adries, ktoré sa podobajú na tie, s ktorými ich obete často interagujú. Tieto podvody môžu potenciálne generovať milióny adries, aby našli presvedčivé zhody a sú realizovateľné na Bitcoin, Ethereum a iných vrstvách-1.

Potom, čo Marshals Service upozornili DEA na podvod, pokúsili sa zmraziť fondy – akcia realizovateľná na Tether – ale už bolo neskoro. Peniaze už boli previedené na Bitcoin a Ethereum.

Aj keď obe inštitúcie dokázali nájsť niektoré informácie o identite podvodníka, ako sú dve emailové adresy spojené s účtami na Binance, osoba zodpovedná za podvod stále zostáva na slobode.

Izraelský podnikateľ Moshe Hogeg obvinený z masívneho krypto podvodu

Izraelské úrady obvinili podnikateľa Moshe Hogega z toho, že pomocou podvodov s krypto projektami vydrbal používateľov z približne 290 miliónov dolárov.

Podľa správy z 23. augusta od The Times of Israel, národná polícia odporučila, aby prokuratúra obvinila Hogega z podvodu, krádeže, prania peňazí a sexuálnych deliktov. Hogeg, občan Izraela, je obvinený z toho, že od investorov získal 290 miliónov dolárov na krypto projekty na základe falošných predpokladov. Podnikateľ sa už stretol s izraelskými orgánmi v novembri 2021, keď ho zatkli na základe podobných obvinení z podvodu s kryptomenou.

Dvojročné vyšetrovanie odhalilo Hogegove údajné krypto podvody

Dvojročné vyšetrovanie Hogegových údajných nezákonných aktivít, niektoré z nich súvisiace s kryptomenou, vyústilo v tieto nedávne obvinenia. V júni Hogeg cestoval do Maroka a oznámil svoju účasť v projekte Tomi, blockchainovom projekte, ktorý prezentoval „alternatívnu internetovú sieť.“

Hogeg informoval Cointelegraph, že jeho postavenie v krypto priestore by ho mohlo urobiť cieľom orgánov. Všetky obvinenia poprel.

Vyšetrovanie polície viedlo k výsluchu 180 ľudí a peniaze a majetok boli zhabané v niekoľkých krajinách. Hovorca Hogega uviedol, že sa teší na záver vyšetrovania. Údajne tvrdil, že mnohé publikácie, ktoré sa venovali prípadu, mu urobili „veľkú nespravodlivosť.“

S údajne nezákonne získanými peniazmi Hogeg uskutočnil nákupy, vrátane 7 miliónov dolárov za vlastníctvo futbalového klubu Beitar Jeruzalem, ktorý v auguste 2022 predal Barakovi Abramovovi.

Majú tieto nedávne udalosti nejaký vplyv na váš pohľad na kryptomenu a jej reguláciu? Neváhajte a zdieľajte svoje myšlienky v komentároch nižšie. Pre podrobnejšie správy o najnovších udalostiach v krypto svete nás určite sledujte.

Mohlo by vás zaujímať

Zanechať komentár