Domovská stránka » Očakávania od nadchádzajúceho býčieho behu kryptomeny

Očakávania od nadchádzajúceho býčieho behu kryptomeny

od Lukáš Rezník

Jazda na kryptomene byka

S viac ako 130 miliónmi ľudí, ktorí od roku 2021 majú kryptomenu vo svojom finančnom arzenále, sa očakávania okolo potenciálneho býčieho behu zvyšujú, možno je naplánovaný na rok 2024.

Tí, ktorí sú noví vo svete digitálnych mien, by si mali pripraviť na býčí beh, ktorý sa nelíši od žiadnej inej trhovej skúsenosti, varuje Ben Simpson, mozog za platformou Collective Shift, ktorá poskytuje vzdelávanie o kryptomenách.

„Je to absolútne šialenstvo. Je to len vír,“ zamyslel sa Simpson, ktorý mal na mysli obraz prudko kolísavých, no zároveň vzrušujúcich časov.

V auguste boli zástupcovia z rozmanitých oblastí krypto-sektora, ako sú digitálne majetkové spoločnosti, manažéri hedge fondov a obchodníci s kryptomenami, interviewovaní portálom Cointelegraph, aby osvetlili svoje prípravy na nadchádzajúci býčí beh a zdieľali lekcie, ktoré sa naučili.

Taktické odchody

Simpson zdôraznil bežnú chybu, ktorú robia začiatočnícky obchodníci s kryptomenami: zadržiavajú svoje krypto-aktíva príliš dlho, často motivovaní vzrušením z potenciálnych ziskov.

Priznal, že túto chybu urobil počas svojho prvého cyklu v roku 2017, keď vyliezal na výšku a padal až dolu kvôli nedostatku plánu.

Navrhol, že by bolo pre nadšencov kryptomien prospešné formulovať a zaznamenávať jasné investičné ciele a mať dôkladné porozumenie svojim digitálnym aktívam, nastavujúc pevné predajné ceny pre každé z nich.

Implementácia takýchto stratégií odchodu môže obmedziť stratu investícií, pretože podľa Simpsona „keď sa hudba v býčom trhu zastaví, zastaví sa naozaj rýchlo.“

James Butterfill, vedúci výskumu spoločnosti CoinShares, súhlasil s týmto názorom a dodal, že praktizovanie metódy priemerovania nákladov na dolár – okrem strategickej stratégie odchodu z trhu – by mohlo pomôcť chrániť sa pred nestabilitou kryptomien, bez ohľadu na to, či je na trhu býk alebo medveď.

„Implementácia metódy priemerovania nákladov na dolár môže pomôcť znížiť priemerné nákupné náklady a zmenšiť vplyv nestability na investíciu,“ povedal Butterfill.

Vyhnúť sa pasci Memecoin

Prítomnosť uznávaných kryptomien ako Bitcoin (BTC) a Ether (ETH) by nemala byť ignorovaná, tvrdil CK Zheng, spoluzakladateľ a hlavný investičný dôstojník spoločnosti ZX Squared Capital, správcu hedgeového fondu.

Argumentoval, že Bitcoin sa správa podobne ako ostatné alternatívne majetky, ako sú zlato, komodity alebo nehnuteľnosti a ponúka „výnimočné výhody v rámci diverzifikácie“.

Medzitým Deryck Graham, zakladateľ krypto hedge fondu Portal AM, navrhol vyvážený prístup ku kryptomenným investíciám, rozprestierajúc sa medzi špekulatívnymi a zrelými kryptomenami.

„Zvažte faktory ako tokenomika, track record vývojového tímu, veľkí investori prichádzajúci na palubu a odinvestovanie, veľkosť komunity, tržný moment a likviditu,“ poradil Graham.

Hľadanie témy býčieho trhu

Podľa Markusa Thielen, vedúceho výskumu v spoločnosti Matrixport a autora Crypto Titans, Bitcoin často dosahuje nové výšky na rastúcom trhu. Avšak tiež poznamenal, že nové témy vedú k novým býčím trhom, čo podporuje myšlienku smerovania investícií k sa rozvíjajúcim kryptomenám, okrem tých z predchádzajúcich býčích behov.

Simpson varoval pred nadmernými investíciami do kryptomien prostredníctvom pôžičiek alebo vynaložením viac, ako si človek môže dovoliť stratiť. Pripojil, že je rozhodujúce chrániť duševné zdravie.

„Choďte pravidelne na prechádzky. Bežte. Choďte do posilňovne. Buďte človekom,“ povedal.

Hoci okolo dynamiky sveta krypto mien existuje mnoho neistôt, dôkladné stratégie, ako sú tie, ktoré sú uvedené vyššie, ukazujú, že udržať sa pred kryptomenovou hrou nie je nemožnosť. Vítame vás, aby ste vo vašich komentároch nižšie zdieľali svoje stratégie kryptomenových investícií.

Mohlo by vás zaujímať

Zanechať komentár