Domovská stránka » Elon Muskova spoločnosť X dostala licenciu na prenos mien, otvára špekulácie o kryptomenových platbách

Elon Muskova spoločnosť X dostala licenciu na prenos mien, otvára špekulácie o kryptomenových platbách

od Lukáš Rezník

Pozoruhodný krok smerom k platbám v kryptomenách

Dňa 30. augusta spoločnosti X, ktorú založil podnikateľ Elon Musk a pôvodne bola známa ako Twitter, bola udelená licencia na prenos mien v Rhode Islande, čo uľahčuje americkým kryptomenovým platbám. Tento bezprecedentný krok opätovne potvrdzuje Muskov záväzok udeliť X nový smer ako premenlivú, multipurpose super aplikáciu, podobne ako je to v Číne s WeChat.

Začleňovanie kryptomenových platieb

So získanou licenciou má teraz X potenciál pre starostlivosť o kryptomenu, ako aj schopnosť umožniť prenos a výmenu bitcoinov a iných digitálnych mien. Tento krok demonštruje hmatateľnú evolúciu v krajine kryptomien, hlavne vďaka Muskovej neochvejnej podpore kryptomien. Caroline Bowler, výkonná riaditeľka BTC Markets so sídlom v Melbourne, spomenula, „Podpisy prominentných postáv ako je Musk dodávajú sektoru dôveryhodnosť a majú dôsledky pre medzinárodné trhy.

Niekoľko zvedavcov na platforme X majú však v mysli viac otázok: politický aktivista Ed Krassenstein a iní rozprúdili debatu o možnosti, že používatelia budú môcť v blízkej dobe posielať a prijímať kryptomenu prostredníctvom X.

Hoci je tato licencia na prenos peňazí všeobecne oslavovaná, pre X to nie je prvá. Predtým získala platforma podobné licencie v Michiganu, Missouri a New Hampshire. Táto konkrétna licencia pridáva do zbierky X, keďže teraz vlastní celkovo sedem štátnych licencií na prenos peňazí.

Muskov pohľad na „X mince“

Dňa 31. augusta Musk objasnil svoj postoj k špekulatívnemu zavedeniu „X mincí“ navrhnutých pre tvorcov na X. V odpovedi na otázku fanúšikovskeho účtu Musk odvrátil zavedenie mincí, tvrdiac, že sa viac zameriava na „skutočné fungovanie peňazí“. Toto vyhlásenie vyvolalo následný nárast ceny Dogecoinu, čoho výsledkom boli ďalšie špekulácie o možnej integrácii do X.

Budúcnosť X a kryptomien

Hoci Musk poprel existenciu „X mincí“, dialóg o integrácii kryptomien do X pokračuje. Je neisté či X bude hostiť transakcie založené na tokenoch. Nadšenci kryptomien netrpezlivo očakávajú ďalšie pohľady do budúcich plánov na integráciu kryptomeny do X, vzhľadom na to, ako by to mohlo významne zmeniť dynamiku digitálneho menového ekosystému.

Myslíte si, že X by mohla zmeniť hru pre kryptomenové transakcie? Podeľte sa o svoje myšlienky v komentároch nižšie.

Mohlo by vás zaujímať

Zanechať komentár