Domovská stránka » Anticipovaný vybuchujúci mesiac kryptomien, pretože Čína uznáva kryptomeny za legálny majetok

Anticipovaný vybuchujúci mesiac kryptomien, pretože Čína uznáva kryptomeny za legálny majetok

od Lukáš Rezník

Vrcholová volatilita: Kolotoč krypto trhu

Trhy kryptomien, vo veľkej miere ovplyvnené pohybmi Bitcoinu (BTC), by mohli byť na prahu najdôležitejšieho obdobia v ich krátkej histórii. Významní pozorovatelia predpovedajú, že mesiac september by mohol priniesť bezprecedentné úrovne aktivity a zaujímavosti.

Od začiatku roku 2020 sa cena BTC dramaticky menila, čas poháňala a následne ničila šťastie ďalších top- kryptomien ako Ethereum (ETH), Ripple (XRP) a Binance Coin (BNB). Aj ostatné významné digitálne meny, ako sú Cardano (ADA), Dogecoin (DOGE), Solana (SOL), Tron (TRX) a Toncoin(TON), sa zapajali do tohto víru. Nadšenie sa zvýšilo vďaka veľkému množstvu žiadostí o americké spot Bitcoin exchange-traded funds (ETF), ktoré boli americkou Komisiou pre cenné papiere a burzy (SEC) odložené na neskôr v októbri.

Čína uznala kryptomenové aktíva ako legálny majetok

Inak sa zdá, že Čína uvoľňuje svoj regulačný postoj k digitálnym menám. Podľa správ najvyšší čínsky súd uznal digitálne aktíva za legálny majetok, čo naznačuje, že obyvateľstvo krajiny by mohlo byť právne oprávnené obchodovať s kryptomenami. Správa súdu konštatovala, že digitálne meny sú chránené zákonom, čo signalizuje nové možnosti a širšiu akceptáciu priemyslu.

Toto pozitívne stanovisko je v prudkom kontraste s predchádzajúcim nárastom v sfére krypta vynúteným čínskym prezidentom Xi Jinpingom. Jeho prísne regulačné opatrenia, ktoré sa zdajú byť poslednou dobou uvoľňované, by mohli potenciálne obrátiť ceny BTC, ETH, BNB, XRP, ADA, DOGE, SOL, TRX a TON Coin. Ak Čína bude naďalej prijímať koncept kryptomien, je možné, že sa USA inšpirujú a úmerne prispôsobia svoje politické stanovisko.

Správa vydaná čínskym súdom s názvom „Identifikácia vlastností virtuálnej meny a zaobchádzanie s majetkom zúčastneným v prípade“ uviedla: „Virtuálna mena nie je klasifikovaná ako nelegálna položka. Preto je aktuálna virtuálna mena držaná relevantnými subjektami v našej krajine legálnym majetkom a je chránená zákonom.“

Okrem toho sa pozornosť sústredená na kryptomeny v Hongkongu stále zvyšuje. Tento špeciálny administratívny región Číny začal nedávno udeľovať licencie krypto spoločnostiam, čo signalizuje nadchádzajúci posun smerom k verejnému obchodovaniu s digitálnymi menami v rámci nového regulačného režimu.

Vynárajúc sa ako priekopník, Hongkong si vytvára pozíciu významného centra pre digitálne aktíva a stablecoinov. Pokušenie tejto novej finančnej sféry pritiahlo záujem významných postáv v krypto priemysle, ako napríklad CEO spoločnosti Circle Jeremy Allaire. Vedúc 28 miliardový stablecoin USDC, Allaire uznanáva obrovský dopyt po digitálnych aktívach v Ázii a v Číne, čo zvyšuje význam strategického smerovania Hongkongu k svetu kryptomien.

Ekonomická nestabilita generuje príležitosti?

Napriek tomu, že čínska ekonomika momentálne ukazuje príznaky nestability, tieto ťažkosti nezoslabili národný entuziazmus pre krypto. Čínska centrálna banka zvyšuje opatrenia na oživenie ekonomiky, podľa hrozby blížiaceho sa ekonomického nešťastia a podniká rozhodujúce opatrenia na podporu svojej ekonomiky.

Vzhľadom na progresívny postoj Číny k digitálnym menám by sme mohli vidieť výbušný mesiac v sektore kryptomien. Keďže Hongkong sa snaží stanoviť sa ako globálne centrum pre digitálne aktíva, iné národy by mohli byť inšpirované nasledovať jeho príklad, čo by viedlo k potenciálnemu všeobecnému prijatiu kryptomien ako legitímnej a legálnej formy majetku.

Ak ste nadšencom kryptomien, obchodníkom alebo sa o túto oblasť len zaujímate, sledujte neustále sa odvíjajúce drámy a triumfy. Vyjadrite svoje myšlienky a špekulácie v časti na komentáre nižšie.

Mohlo by vás zaujímať

Zanechať komentár