Domovská stránka » Litecoin vzbudzuje našu pozornosť ako jedna z 10 najobchodovanejších kryptomen: Môže prelomiť hranicu $1,000?

Litecoin vzbudzuje našu pozornosť ako jedna z 10 najobchodovanejších kryptomen: Môže prelomiť hranicu $1,000?

od Lukáš Rezník

Litecoin sa dostáva do zorného poľa kryptosveta

Napriek výkyvnému tancu na scéne kryptomien, Litecoin (LTC) pevne upútava záujem trhu, podporený robustným cenovým vývojom a pozoruhodným objemom obchodovania. Litecoin si v súčasnosti sebavedomo vybudoval svoju pozíciu medzi 10 najviac obchodovanými kryptomenami, preukazujúc silu nielen v cene, ale aj v obchodnom objeme.

S aktuálnou obchodnou cenou okolo $64.34, Litecoin preukázal optimistický nárast o približne 1,50% v posledných 24 hodinách. Tieto nádejné čísla ďalej posilňujú jeho pozíciu na #15 na CoinMarketCap, podporenú významnou trhovou kapitalizáciou v hodnote neuveriteľných $4.74 miliardy.

Prekoná Litecoin hranicu $1,000?

Cesta tohto altcoinu nekončí tu. Vzhľadom na cirkulujúci objem 73,612,302 LTC z pevného limitu 84,000,000 LTC, odborníci na trhu netrpezlivo očakávajú či Litecoin prelomí ambiciózny míľnik $1,000. Pohľadom hlbšie do potenciálneho smeru ceny sa zdá byť jasné, že cesta Litecoinu k hranici $1,000 nebude prechádzka ružovým sadom.

Obchodné vzorce: Vyváženie neistoty s optimizmom

Z technického hľadiska naznačuje obchodný vzorec Litecoinu určitú mieru neistoty. Aj keď sa mu nepodarilo prelomiť hranicu odolnosti $65, trvalé umiestnenie zatváracích sviečok pod úroveň $67 – súlad s 23,6% Fibonacciho retracementom naznačuje, že korekcia ceny môže byť na spadnutie.

Avšak na lepšiu nôtu, výskyt neutrálnych sviečok ako doji a spinning tops naznačuje neistotu investorov – potencionálny hľadáčik nádeje. Navyše, cena LTC sa často pohybuje okolo 50-dňového exponenciálneho kĺzavého priemeru, zdôrazňujúc rovnováhu medzi býkmi a medveďmi na trhu.

Pri porovnávaní technických indikátorov ako Oscillator Indicator, Relative Strength Index (RSI) a Moving Average Convergence Divergence (MACD), sa objaví rozdiel. Hoci RSI zostáva pod hladinou 50, naznačuje medvediu náklonnosť, zatiaľ čo MACD, zobrazujúce histogramy nad nulou a zelené prúžky, signalizujú možný nárast býčího momenta. Avšak kontrast medzi týmito indikátormi odhaľuje trhovú neistotu, čo naznačuje, že obchodníci hľadajú spúšťač, ktorý by určil budúci smer ceny Litecoinu.

Napriek tejto neistote sa očakáva kľúčová podpora pre Litecoin okolo úrovne $63.75, podporená 50-dňovým exponenciálnym kĺzavým priemerom.

Ako súvisia úrovne podpory a odporu

Ak by došlo k poklesu pod túto značku, Litecoin by mohol čeliť úrovni $62.25, pričom významná úroveň $61 by mohla pôsobiť ako možný pevný bod. Na druhej strane, býčia krížovka prelomujúca $64.85 by mohla položiť základy pre nárast až na $66.85.

Nad touto úrovňou by mohla 38,2% úroveň retracementu Fibonacciho predstavovať výzvu, potenciálne obmedzujúcu zisky na úrovni $70.43.

Na záver, obchodníci musia zostať ostražití a pozorne skúmať dôležitú značku $65. Pokles pod túto hranicu by mohol priťahovať predajcov, zatiaľ čo nárast nad ňu by mohol povzbudiť záujem o nákup.

Víťazstvo Litecoinu po zrýchlení Grayscale’s SEC vyústilo do nárastu ceny o viac ako 6%, čo ešte viac podporilo predstavu o významnom míľniku $1,000 v budúcnosti. Tento býčí sentiment je posilnený rastúcim počtom dlhodobých držiteľov LTC – pozitívnym signálom pre budúcnosť Litecoinu.

Keďže všetky oči sú upreté na budúci priebeh Litecoinu, vyzývame našich čitateľov, aby vyjadrili svoje názory a analýzy v sekcií komentárov nižšie.

Mohlo by vás zaujímať

Zanechať komentár