Domovská stránka » Coinbase predstavuje inštitucionálnu službu pôžičiek

Coinbase predstavuje inštitucionálnu službu pôžičiek

od Lukáš Rezník

Coinbase zakladá rámec pre digitálne aktíva pôžičiek pre inštitucionálnych klientov

Kryptomenová burza so sídlom v San Franciscu Coinbase je vraj v štádiu vývoja služby pre pôžičky digitálnych aktív určených výhradne pre inštitucionálnych klientov. Správa, ktorá bola zverejnená 5. septembra, potvrdzuje, že platforma je navrhnutá tak, aby inštitúcie mohli požičiavať digitálne aktíva Coinbase prostredníctvom štandardizovaného, zjednodušeného procesu.

Regulačný rámec a Rozmiestňovanie kapitálu

Rámec pre túto inovatívnu službu spadá pod výnimku Regulation D, ako to vysvetlil jeden zo zástupcov spoločnosti CryptoSlate. Táto konkrétna regulácia umožňuje firmám predávať cenné papiere v určitých limitoch, a to bez potreby registrácie u Komisie pre cenné papiere a burzy (SEC).

Coinbase prešiel cez túto procedúru prostredníctvom svojej dcérskej spoločnosti, Coinbase Credit, Inc., ktorá podala žiadosť o výnimky SEC 1. septembra. Táto žiadosť uvádza hlavnú ekonomickú riaditeľku (CFO) spoločnosti Coinbase, Alesiu Haas, ako relevantnú stranu a naznačuje, že Coinbase v minulosti smerovala významných 57 miliónov dolárov kapitálu do tohto projektu platformy pre inštitucionálne pôžičky.

Predchádzajúce iniciatívy pôžičiek od Coinbase

Coinbase nie je cudzí myšlienke požičiavania v rámci krypto priestoru. V minulosti už predstavili viacero porovnateľných programov, napríklad funkciu „Borrow“, ktorá ponúkala maloobchodným užívateľom možnosť získať hotovostné pôžičky pomocou Bitcoinu ako zálohy. Hoci časti tejto služby sú stále dostupné pre existujúcich užívateľov, Coinbase prerušil ponuku nových pôžičiek.

Navyše, plánovali spustiť program „Lend“, ktorý sľuboval výnosy pre užívateľov, ktorí požičiavali svoje USDC Coinbase. Avšak, hrozby súdnej akcie od SEC viedli k odloženiu tohto projektu v septembri minulého roka, čím neovplyvnili žiadnych užívateľov.

Treba povedať, že Coinbase momentálne prezentuje 4% úrokový program na vklady USDC, ale tento je špecifický pre vklady a je oddelený od akýchkoľvek služieb stávkovania alebo požičiavania.

Úloha Coinbase v trhovom vákuu zanechanom BlockFi a Genesis

Keďže priemyselní konkurenti ako BlockFi a Genesis stiahli svoje služby, nová pôžičková platforma Coinbase je pripravená efektívne zaplniť trhové vákuum. Genesis vyhlásil bankrot svojej krypto pôžičkovej jednotky v januári po dlhu viac ako 3,5 miliardy dolárov svojim veriteľom. Strategicky, poskytovateľ kryptomenových pôžičiek BlockFi požiadal o bankrot kapitoly 11 krátko pred oznámením Genesis.

Služba pôžičiek Coinbase umožňuje klientom požičať peniaze Coinbase za zálohy presahujúce hodnotu pôžičky. Tieto prostriedky pravdepodobne poskytnú Coinbase možnosť vydávať bezpečné pôžičky svojim inštitucionálnym obchodným klientom.

Coinbase uviedol: „Coinbase pracuje na aktualizácii finančného systému, ktorý bol postavený veľmi dávno, využívajúc krypto na poskytnutie ľuďom viac ekonomickej slobody a príležitostí. Na dosiahnutie tohto cieľa Coinbase vytvára najdôveryhodnejšie krypto produkty a služby a podporuje ostatných tvorcov aby priviedli 1 miliardu ľudí do krypta.“

Výpadok Base: Layer-2 Siete Coinbase

Oznámenie o novej pôžičkovej službe Coinbase sa zhodovalo s malou komplikáciou, keď sa stretli s polhodinovým výpadkom v ich Layer-2 Ethereum sieti, Base. Base ukludnil používateľov, zdôraznil, že prerušenie bolo výsledkom potrebnej obnovy vnútornej infraštruktúry a neohrozovalo žiadne používateľské fondy.

Coinbase predstavil Base vo februári, s dôrazom na poskytovanie cenovo prijateľného prostredia pre vývojárov, ktoré je zároveň bezpečné a zaujímavé, s cieľom prilákať väčšiu užívateľskú základňu do priestoru digitálnych aktív.

Upozorňujeme: Tento článok je informačným zdrojom; nemal by nahrádzať právne, daňové, investičné, finančné alebo akékoľvek iné odborné poradenstvo. Vaše názory a postrehy sú vítané v komentároch nižšie.

Mohlo by vás zaujímať

Zanechať komentár