Domovská stránka » Bitcoin testuje podporu $26,000 v čase neistoty: Prednáhľad týždňa

Bitcoin testuje podporu $26,000 v čase neistoty: Prednáhľad týždňa

od Lukáš Rezník

Tešíme sa na budúcnosť Bitcoínu (BTC)

Ako začíname posledný týždeň septembra, Bitcoin (BTC) opäť skúma hranicu 26 000 dolárov a udržiava nepretržitý rozsah, ktorý bol už nejaký čas pozoruhodný.

Nevýrazné týždenne zavŕšenie stanovilo štandard pre to, čo by mohol byť koniec obvykle utlmeného mesiaca, pokiaľ ide o cenové pohyby BTC.

Niekoľko významných makroekonomických udalostí dokázalo tento týždeň otriasť Bitcoinom. Avšak, ešte viac faktorov môže zamiešať karty pred tým, ako september skončí. Údaje o hrubom domácom produkte USA za druhý kvartál budú zverejnené 28. septembra, čo bude nasledovať dátami o osobnej spotrebe (PCE) ďalší deň.

Významné udalosti pre Bitcoin

Hlavnou atrakciou však môže byť vystúpenie Jeromea Powella, súčasného predsedu Federálnej rezervy, týždeň po tom, čo sa rozhodol udržať vysoké úrokové sadzby USA.

Keď sa blíži 4. štvrťrok, inflácia je neustále na  programe dňa a Bitcoin stále hľadá svoju cestu, kým týždeň po týždni nepokračuje žiadny jasný trend nahor alebo nadol.

Hlavnou otázkou zostáva: bude tento týždeň o niečom inom? S plynutím času sa odpočítavanie do konca mesiaca začalo.

Výkon BTC bol počas víkendu konzistentný, avšak sa zhoršil po týždennom závere 24. septembra.

BTC / USD klesol na 26 000 dolárov, pričom táto úroveň akosi udržovala svoje postavenie ako podpora pred otváraním  Wall Street v novom týždni. Stojí za zmienku, že došlo k likvidácii dlhých a krátkych pozícií v BTC. Ale zatiaľ, čo Bitcoin je stále blízko dvojtýždňových miním, významný obchodník a analytik Rekt Capital naznačil, že by sme mohli vidieť opakovanie predchádzajúceho cenového správania BTC. Rok 2023 by mohol veľmi pripomínať rok 2019, s potenciálom pre výrazný pokles takmer na 20 000 dolárov.

Spoluzakladateľ firmy Material Indicators Keith Alan poukázal na výskyt takzvaného „death cross“ (smrteľný kríž) na týždňových časových rámcoch. Tu klesajúci 21-týždňový jednoduchý kĺzavý priemer (SMA) presekávajúci rastúci 200-týždňový ekvivalent, čím zvýrazňuje ďalšiu slabosť nedávnych cenových pohybov.

Avšak, ak BTC / USD prekročí 26 500 dolárov, toto upozornenie bude zrušené.

Naopak, obchodník a analytik Credible Crypto má optimistickú prognózu, a verí, že reštrukturalizácia trhu by mohla vyústiť v návrat na 27 000 dolárov.

„Zelený“ status Bitcoinu

Hoci Bitcoin prežil nočnú slabosť, za celý september je ziskový, čo je zriedkavý fenomén vzhľadom na historický výkon Bitcoinu počas tohto mesiaca.

Podľa najnovších údajov naživo od CoinGlass je BTC/USD za mesiac zatiaľ hore o 0,8%.

Hoci tento zisk sa môže zdať minimálny v porovnaní s extrémnou volatilitou, ktorá je obvykle spojená s týmto párom, september je tradične medvedím predchodcom väčšieho rastu, ktorý sa vyskytuje v októbri.

Preto sa rok 2023 stále pripravuje na to, aby bol najlepším septembrom Bitcoínu za posledných sedem rokov.

Michaël van de Poppe, zakladateľ a CEO obchodnej platformy Eight, naznačil, že začiatok októbra by mohol priniesť celkový nárast trhovej kapitalizácie kryptomien nad 200-týždňový exponenciálny kĺzavý priemer (EMA).

Naplnený týždeň pre Bitcoin

Ak minulotýždňové makroekonomické udalosti nestačili na to, aby výrazne ovplyvnili Bitcoin a krypto trhy, možno by to mohlo zvládnuť vybrané udalosti na konci mesiaca.

Očakávané vyjadrenia predsedu Federálnej rezervy Powella, ako aj päť ďalších rečníkov, budú nasledovať po revidovanom americkom HDP za 2. štvrťrok. Slová, ktoré použije, najmä Powell, budú podrobne sledované, pretože by mohli poskytnúť nahliadnutie do budúcej ekonomickej politiky.

Dáta o PCE pravdepodobne nasledujú deň neskôr, pretože sú to jeden z preferovaných ukazovateľov Federálnej rezervy pre meranie trendov inflácie.

Ďalší kľúčový problém, hoci nesúvisí s Bitcoinom, je potenciálne riziko zatvorenia vlády USA kvôli sporom o rozpočte. Vláda má čas do 2. októbra, aby sa tomuto scenáru vyhla, ako zdôraznil pro-bitcoinový obchodný advokát Joe Carlasare.

Na záver

Na záver, krátkodobý výkon Bitcoínu by mohol ukazovať podobné trendy ako v roku 2020. Bez ohľadu na krátkodobý výkon ceny BTC niektorí zostávajú univerzálne optimistickí ohľadom celkového zdravia Bitcoinu tento rok. Pre tých, ktorí sledujú pohyby Bitcoinu, toto by mohla byť posledná príležitosť „kúpiť pokles“ v roku 2023 podľa populárneho obchodníka a analytika známeho ako Moustache.

Svet kryptomien je vždy fascinujúci, nestály a často nepredvídateľný. Ako hovorí staré príslovie, je lepšie pozerať na koblihu a nie na dieru. Dúfajme, že budeme svedkami pozitívnych zmien v tomto dynamickom prostredí.

Tešíme sa na vaše komentáre a diskusie o vývoji Bitcoinu, jeho budúcnosti a vplyve na svet financií.

 

Mohlo by vás zaujímať

Zanechať komentár