Domovská stránka » Potenciálny dopad Bidenovho exekutívneho príkazu o AI na Bitcoin a kryptomenový trh

Potenciálny dopad Bidenovho exekutívneho príkazu o AI na Bitcoin a kryptomenový trh

od Július Šimon

AI a Kryptomenová Scéna

V tomto roku Bitcoin a kryptomeny čelili neistote, keď ich hodnota výrazne klesla v dôsledku prísneho dohľadu v USA a finančných dopadov rozhodnutí Amerického Federálneho rezervného systému.Konkrétne, cena Bitcoinu klesla pod hranicu 30 000 dolárov, a to kvôli rečiam o tajných plánoch USA proti kryptoskupinám. Toto bolo čiastočne poháňané správami o potenciálnych významných dopadoch na kryptotrhy akcií priemyselných gigantov, ako sú Elon Musk a Microsoft MSFT.

Avšak, nové svetlo na situáciu ukázalo viac nedávne správy – odhalenie možného rozhodnutia prezidenta USA Joea Bidena vydávať exekutívne príkazy zamerané na umelej inteligencie, ktoré by mohli rozšíriť ich vplyv na Bitcoin a kryptomeny, čo by viedlo k opatrnej klíme v oblasti kryptomien.

Očakávania týkajúceho sa nadchádzajúceho halvingu Bitcoinu vytvorili očakávania o zmätku v cenách kryptomien. Pre pochopenie a navigáciu týchto kryptomenových prúdov, prihláste sa dnes na Forbes ‚CryptoAsset & Blockchain Advisor!

Potenciálny Domino Efekt Bidenových Rôznych Akcií

V krypto-svete zaznieva alarm po odhalení možného exekutívneho príkazu týkajúceho sa AI-umelej inteligencie od prezidenta Bidena. Alexander Grieve, vedúci vládnych záležitostí v Paradigm, investičnej spoločnosti zameranej na Bitcoin a kryptomeny, upozornil na tento vývoj na Twitteri, odkazujúc na správu Semafor.
Správa naznačuje, že technologickí giganti ako Microsoft, Google a Amazon by mohli byť povinní oznamovať, ak nákup výpočtových zdrojov klienta prekračuje určitý parameter. Grieve zdôraznil, že „národný zdroj“ sa týka výpočtovej sily, čo je kľúčové, pretože ťažba Bitcoinu, vývoj videohier a spustenie AI modelov, ako je ChatGPT, si vyžadujú obrovské množstvo výpočtovej sily.
Po zákaze ťažby Bitcoinu v Číne v roku 2021 sa USA stala hlavným centrom ťažiarov Bitcoinu. Sieť Bitcoinu vyžaduje, aby ťažiari overovali transakcie, aby získali novo vytvorený Bitcoin. Tento proces vyžaduje výkonné počítače a spotrebuje viac elektriny ročne ako niektoré malé krajiny.

 

Odpoveď Priemyslu a Budúce Dôsledky

K 27. septembru Paradigm oznámila založenie Policy Lab. Tvrdí sa, že je jedinečnou skupinou expertov na kryptomenu, ktorí sa venujú poskytovaniu vedúceho, inovatívneho výskumu, komentáru a obhajoby významných politík, ktoré ovplyvňujú krypto a ďalšie pokročilé technológie. Pre hlbšie zaoberanie sa a riešenie významných politických otázok týkajúcich sa budúcnosti krypta, bude vytvorené výskumné centrum.

Paradigm má reputáciu zaujímania sa o politické otázky, od zastupovania krypto na súde až po iniciovanie diskusií s vedúcimi názorov a publikovanie výskumu zameraného na politiku. V minulom mesiaci Paradigm podala podporu krypto burzy Coinbase v jej právnom spore s SEC.

Avšak, navrhovaný exekutívny príkaz vyvolal obavy v rámci priemyslu. Grieve vzbudil špekulácie o tom, že ťažba Bitcoinu by mohla byť vnímaná ako „odnímanie energie rodinám“ a o tom, ako zamestnanie v krypto-sektore by mohlo odvrátiť vývojárov od „skutočných aplikácií“.

Ak sa tento pohľad udrží a povedie k sledovaniu a hláseniu využitia výpočtovej kapacity, politický a mediálny tlak by sa mohol sústrediť na poskytovateľov cloudových služieb, ktorí obsluhujú veľkých hráčov na trhu kryptomien. Podľa slov Grieveho, to môže byť prirovnane k operácii„Choke Point 2.0“, ale pre výpočtovú silu.“

Kolísavé Vlny Krypto-Sveta

Cena Bitcoinu zažíva dramatické zmeny v priebehu posledných rokov a bola ovplyvnená rôznymi neistotami týkajúcimi sa tohtoročnej regulácie. Odchod tradičnej finančnej sektorovej služby z kryptotrhu bol označený niektorými hráčmi vo svete kryptomien ako operácia „Choke Point 2.0″. Veria, že ide o strategickú iniciatívu vlády USA a regulátorov.

Výkonní riaditelia finančných gigantov, ako je Binance, tiež vyjadrili svoje obavy, špekulujú o prísnej výstrahe okolo operácie“Choke Point 2.0“.

Zapojte sa do živej diskusie v sekcií komentárov a podelte sa o svoje myšlienky na tieto vývoje.

 

 

Mohlo by vás zaujímať

Zanechať komentár