Domovská stránka » Grayscale predkladá žiadosť o premenenie Ethereum Trust na ETF

Grayscale predkladá žiadosť o premenenie Ethereum Trust na ETF

od Lukáš Rezník

Premena Grayscale Ethereum Trust na Spot ETF

Grayscale Investments, popredný poskytovateľ správy digitálnych mien, oznámil plán premeny Grayscale Ethereum Trust na spotový Etherový burzový fond (ETF). Oznam prišiel po schválení prvého Etherového (ETH) burzového fondu na báze futures. Burza New York Stock Exchange Arca podala žiadosť o premenu pri Komisii pre cenné papiere a burzy USA (SEC) 2. októbra.

Pôvodne Grayscale využíval vo svojom truste Etherové futures ako nepriamu formu expozície voči ETH. Avšak premena trustu na spotový ETF by umožnila priame investície do základného aktíva, tým ponúka tradičné investičné produkty, ktoré vystavujú investorov kryptomenových aktívam.

Oznámenie CEO Grayscale

Keď se CEO Grayscale, Michael Sonnenshein, ohlasoval toto rozhodnutie, označil tento okamih ako významný pre ďalšie zapojenie Ethereum do amerického regulačného rámca. Podľa Sonnensheina, keď Grayscale predkladá žiadosť o premenu svojich ETHE na ETF, znamená to kritickú fázu vývoja ich produktového portfólia. Cieľom iniciatívy je prehlbovať pôsobenie Ethereumu v rámci amerických regulačných noriem.

Grayscale Ethereum Trust, ktorý bol spustený v marci 2019, sa v októbri 2020 stal spoločnosťou hlásiacou sa Komisii SEC, čím poskytol verejnosti priamy prístup k výkonom jeho kryptomenového investičného nástroja. V súčasnosti hodnota Ethereum Trust dosahuje 4,9 miliardy dolárov a predstavuje približne 2,5% z obežnej ETH. Približne 250 000 investorov má expozíciu voči trustu.

Širší investičný rozsah a budúce ciele

Grayscale potvrdil svoje nepretržite odhodlanie rozvíjať svoje kryptomenové produkty prostredníctvom „plánovaného štvor etapového životného cyklu“, ktorý končí premennou na ETF. V súčasnosti Grayscale ponúka 17 rozličných kryptomenových investičných produktov, čo odzrkadľuje jeho nepretržite úsilie slúžiť širšiemu spektru investorov s komplexnou sadou investičných možností.

Krok Grayscale na konverziu Ethereum Trust na ETF je v súlade so širším trendom vo vzťahu k aplikáciám ETH fondu, ktoré sú označené iniciatívami spoločností ako Ark Invest, 21Shares a VanEck. Po nedávnom súdnom rozhodnutí v prospech Grayscale z hľadiska navrhovanej konverzie jeho Bitcoin Trust na ETF sa očakávania na schválenie jeho najnovšieho podania výrazne zvýšili.

Okrem toho David LaValle z Grayscale, vedúci oddelenia ETF, uviedol, že nedávne podanie predstavuje ďalší kritický míľnik v ich snahách založiť elitný tím ETF, sadu produktov a schopnosti, s cieľom slúžiť investorom ako celosvetovým rešpektovaným správcom aktív s neprekonateľnou odbornosťou v oblasti krypto-meny.

Radi by sme vás pozvali, aby ste zdieľali svoje myšlienky a názory na tento vývoj. Prosím, zdieľajte svoje poznatky v komentári nižšie a začnime konverzáciu.

 

Mohlo by vás zaujímať

Zanechať komentár