Domovská stránka » Napätie stúpa pred schválením Bitcoin ETF, odborníci predpovedajú možný časový rámec

Napätie stúpa pred schválením Bitcoin ETF, odborníci predpovedajú možný časový rámec

od Lukáš Rezník

Narastajúce očakávania pre schválenie ETF

Na jeho pokraj sa objavila výrazná vlna záujmu o Bitcoin a ďalšie kryptomeny vzhľadom na niektoré zaujímavé finančné vývoje. Toto zahŕňa potenciálne činnosti Federálnej rezervy a očakávanie historického polovičného obdobia Bitcoinu naplánovaného na budúci rok v rámci, ktorého niektorí predvídajú potenciál pre chaos vo vývoji cien kryptomien.

Po žiadosti BlackRock o spotový burzový fond (ETF) Bitcoin, bývalý riadiaci director BlackRock, Steven Schoenfield, očakáva schválenie Komisie pre cenné papiere a výmenu (SEC) USA v nasledujúcich mesiacoch.

Nahliadnutie do možných krokov SEC

Podľa Schoenfielda je pravdepodobné, že SEC bude súčasne schvaľovať žiadosti o ETF, aby zabránila akejkoľvek výhode prvého hráča. Opieral sa o nedávne rozhodnutie SEC, ktoré oddialilo rozhodnutie o kľúčových žiadostiach o Bitcoin ETF, ako o čin, ktorý by mohol urýchliť proces schválenia, označujúc ho za významný krok smerom k zlepšeniu dialógu.

Okrem toho americkí zákonodarcovia nariadili SEC, aby prehodnotili žiadosť Grayscale o premenu jeho vedúceho bitcoinového trustu na plnoprávny spotový ETF Bitcoin. Schoenfeld ďalej predpovedá, že je najpravdepodobnejšie, že sa Grayscale Bitcoin Trust premení na ETF.

Čakací postoj kryptomenového trhu

Napriek optimistickým predpovediam kryptomenový trh prejavuje určitú mieru opatrnosti. Obchodníci a investori sú v suspenzii, čakajú na povolenie SEC na spotové ETF pre Bitcoin. Toto však nezastavuje správcov aktív z toho, aby prispôsobili svoje ponuky na základe blížiacich sa vývojov na trhu.

Medzi menšími poskytovateľmi, ako sú Valkyrie a VanEck, je viditeľný trend diverzifikovať sa od Bitcoinu a preskúmať Ethereum. Tieto proaktívne prispôsobenia majú za cieľ poskytnúť ďalší selling point, keď do trhu Bitcoin ETF vstúpia väčší inštitucionálni hráči.

Schoenfeld je optimistický, pokiaľ ide o možný príliv po schválení ETF do investičných produktov Bitcoinu, odhaduje „príliv 150 až 200 miliárd dolárov“ v priebehu nasledujúcich troch rokov.

Rozvíjajúci sa príbeh schválenia Bitcoin ETF si vyžaduje ďalšie sledovanie a analýzu. Radi by sme počuli vaše myšlienky a názory na tento významný vývoj v svete kryptomien v sekcií s komentármi nižšie.

 

Mohlo by vás zaujímať

Zanechať komentár