Domovská stránka » Automobilka Ferrari začína prijímať kryptomeny

Automobilka Ferrari začína prijímať kryptomeny

od Lukáš Rezník

Ferrari prichádza s novinkou

Maranello, kde má sídlo výrobca luxusných športových automobilov Ferrari, sa 14. októbr uskutočnilo stretnutie, na ktorom CEO Benedetto Vigna predstavil dlhodobú stratégiu spoločnosti. Logo značky Ferrari tento deň získalo nový význam.

Ferrari a kryptomeny

Podľa informácií od marketingového a obchodného riaditeľa spoločnosti, Ferrari začalo v USA prijímať platby v kryptomenách za svoje luxusné športové autá, a to na požiadanie svojich bohatých zákazníkov. Existuje plán rozšíriť túto možnosť aj na Európu.

Hoci väčšina veľkých spoločností sa zatiaľ vyhýba kryptomenám kvôli ich vysokému výkyvu, existujú výnimky. Medzi ne patrí napríklad výrobca elektrických áut Tesla, ktorý v roku 2021 začal akceptovať platby v bitcoine, najväčšej kryptomene, skôr než CEO Elon Musk túto možnosť kvôli environmentálnym obavám pozastavil.

Ferrari uviedlo, že rozhodnutie prijať kryptomeny prišlo ako reakcia na požiadavky trhu a predajcov, pretože mnoho jeho klientov investovalo do kryptomien.

Nemáme konkrétne informácie o tom, koľko áut Ferrari očakáva predat prostredníctvom kryptomien. Vieme však, že portfólio objednávok spoločnosti je silné a plne obsadené až do roku 2025, a spoločnosť chce touto cestou otestovať tento expandujúci vesmír.

„Myslíme, že to môže pomôcť spojiť nás s ľuďmi, ktorí nie sú nutne našimi klientmi, ale mohli by si dovoliť Ferrari,“ povedal Enrico Galliera.

Expansia platieb v kryptomenách

Talianska spoločnosť, ktorá v roku 2022 predala 13 200 áut s cenami začínajúcimi na 200 000 eurách ($211 000) až do 2 miliónov eur, plánuje rozšíriť tento systém na Európu do prvého štvrťroka budúceho roka a následne do iných regiónov, kde je používanie kryptomien zákonné.

„Záujem je rovnaký v USA aj v Európe, nevidíme veľké rozdiely,“ dodal Galliera.

Ferrari spolupracuje s BitPay

Ferrari sa rozhodla pre jedného z najväčších spracovateľov platby kryptomeny, BitPay, pre iniciačnú fázu v USA a umožní transakcie v bitcoine, éteri a USDC, jednom z najväčších takzvaných stabilcoinov. Ferrari by mohlo použiť iné platobné procesory v rôznych regiónoch.

„Ceny sa nezmenia, žiadne poplatky, žiadne prirážky, ak platíte prostredníctvom kryptomien,“ povedal Galliera.

Bitpay okamžite prevedie platby kryptomenou na tradičnú menu v mene predajcov Ferrari, takže sú chránení pred cenovými výkyvmi.

Ako spracovateľ platby BitPay zabezpečí, že virtuálne meny pochádzajú z legitímnych zdrojov a nie sú odvodené z trestnej činnosti ani sa nepoužívajú na pranie peňazí alebo na únik pred daňou.

Podľa najnovších informácií sa väčšina amerických dealerov Ferrari už prihlásila, alebo sa chystá súhlasiť so schémou.

Radi by sme vás pozvali do diskusie nižšie, podeliť sa o vaše pripomienky a názory na túto otázku.

 

Mohlo by vás zaujímať

Zanechať komentár