Domovská stránka » Madeira vstupuje do sveta Bitcoinu: predseda regiónu ohlásil plány na vytvorenie biznis hub

Madeira vstupuje do sveta Bitcoinu: predseda regiónu ohlásil plány na vytvorenie biznis hub

od Lukáš Rezník

Víziou dopredu smerujúce plány Madeiry

Predseda regionálnej vlády Madeiry, Miguel Albuquerque, oznámil plány na vytvorenie obchodného centra pre Bitcoin (BTC), aby podporil regionálnu inováciu. Toto vyhlásenie bolo urobené počas rozhovoru s princem Filipom Karađorđevićom zo Srbska na druhý deň konania Bitcoin Amsterdam 2023.

Karađorđević prejavil záujem o novom obchodnom centre pre Bitcoin, zdôrazňujúc jeho úlohu v rozvoji technológií a partnerstiev. Albuquerque spomenul pôvod centra na Madeire a možnosti inkluzívnej spolupráce.

Podľa Albuquerqueho myšlienka pre obchodné centrum pre Bitcoin vznikla so skupinou tvrdo pracujúcich profesionálov a je otvorená pre každého, kto chce spolupracovať. Madeira, autonómny región Portugalska, prijal Bitcoin a oslobodil investorov v regióne od dane z príjmu fyzických osôb na investície do Bitcoinu.

Madeira a jej pohľad na Bitcoin

Karađorđević pochválil prijatie Bitcoinu na Madeire ako technológiu orientovanú do budúcnosti a bezpečný, otvorený protokol podobný internetu. Ako známy zástanca Bitcoinu a hlavný bezpečnostný dôstojník tiež obhajuje výhody národnej adopcie Bitcoinu pred globálnymi zákonodarcami.

Podľa predsedu Madeiry, jeho vláda mení orientáciu regiónu na technológie, high-tech priemysel, umelú inteligenciu a Bitcoin.

Na konferencii Bitcoin Miami v roku 2022 sa zistilo, že Madeira adoptuje Bitcoin so zmluvami, ktoré oslobodia miestnych obyvateľov od daní z príjmu. Je zapojená do nákupu a predaja Bitcoinu. Albuquerque uviedol: “Verím v budúcnosť a v Bitcoin. Ľudia na Madeire, ktorí sa podieľajú na nákupe a predaji Bitcoinu, nebudú mať daňové povinnosti spojené s príjmom.“

Čo si myslíte o tomto novom kroku, ktorý urobila Madeira? Ako to bude ovplyvňovať budúcnosť Bitcoinu? Tešíme sa, ak svoje názory a myšlienky zdieľate v komentároch nižšie.

 

Mohlo by vás zaujímať

Zanechať komentár