Domovská stránka » Falošná správa o schválení Bitcoin ETF ovplyvnila trh

Falošná správa o schválení Bitcoin ETF ovplyvnila trh

od Lukáš Rezník

Neoprávnené zvýšenie ceny bitcoinu

Nesprávne správy o schválení bitcoin ETF v USA na chvíľu výrazne ovplyvnili cenu bitcoinu.

Blockworks informoval, že tieto falošné správy, ktoré sa šírili prostredníctvom účtu X kryptomenovej agentúry Cointelegraph, spôsobili nárast ceny o 2 000 dolárov. Toto vyústilo do zvýšenej volatility v celom odvetví a k hodinovým likvidáciám presahujúcim 100 miliónov dolárov.

Pôvodný príspevok bol neskôr upravený a potom zmazaný krátko po 10. hodine ráno ET.

BlackRock potvrdil pre Blockworks, že SEC neschválila ich žiadosť o spot Bitcoin ETF.

„Spot aplikácia BlackRock iShares Bitcoin stále čaká na posúdenie SEC,“ informoval hovorca BlackRock.

Okrem toho zdroje blízke SEC potvrdili Blockworks, že správa od Cointelegraph bola nesprávna.

Nesprávne správy a ich dopad

Koncom septembra SEC odložila svoje rozhodnutie o žiadosti BlackRock o ETF, rovnako ako o ostatných žiadostiach týkajúcich sa Bitcoin ETF. Toto omeškanie posúva akýkoľvek termín pre rozhodnutie do januára budúceho roka.

Analytici Bloomberg James Seyffart a Eric Balchunas uviedli, že si myslia, že existuje 75% šanca na schválenie spot Bitcoin ETF do konca roku 2023. Avšak Balchunas aj Seyffart rýchlo potvrdili, že príspevok X z pondelkového rána nemohol byť podložený dôkazmi.

Bezprostredne po príspevku cena bitcoinu prudko vzrástla na rôznych obchodných miestach. Na trhu Binance BTC/USDT, ktorý predstavuje 8% 24-hodinového objemu BTC, bitcoin otvoril za 27 883 dolárov o 9. hodine ráno ET a dosiahol vrchol za 30 000 dolárov, čo je nárast o 7% za približne pol hodiny.

Predovšetkým obchodníci s derivátmi zažili vysokú volatilitu.

Podľa údajov od Coinglass, v poslednej hodine boli likvidované pozície v hodnote 105 miliónov dolárov, vrátane šortov za 73 miliónov dolárov a longov za 32 miliónov dolárov. Za posledný deň bolo likvidovaných takmer 40 000 obchodníkov za takmer 180 miliónov dolárov.

Bitcoin je v súčasnosti obchodovaný za 28 041 dolárov, čo je menej o 6,5% od denného maxima.

Myslíte si, že tento nárast ceny bol len dočasný alebo môže mať dlhodobý dopad na trh? Povedzte nám svoje názory v komentároch nižšie!

 

Mohlo by vás zaujímať

Zanechať komentár