Domovská stránka » Bitcoin a kryptomeny ako bezpečné prístavy v časoch neistoty?

Bitcoin a kryptomeny ako bezpečné prístavy v časoch neistoty?

od Lukáš Rezník

Bitcoin ako bezpečná investícia

Larry Fink, generálny riaditeľ spoločnosti BlackRock, sa domnieva, že teraz sú Bitcoin (BTC) a ostatné kryptomeny pripravené slúžiť ako bezpečná investícia vzhľadom na zhoršujúce sa geopolitické podmienky.

Bitcoin v úlohe bezpečnej investície

Podľa Finka, nárast Bitcoinu na začiatku tohto týždňa naznačuje, že investori považujú BTC za dospelé aktívum, ktoré môže slúžiť ako zásoba hodnoty v časoch krízy. Fink naznačil, že investičný záujem o kryptomeny je veľmi vysoký. „Hovoríme so zákazníkmi z celého sveta o potrebe kryptomien. Niektoré z týchto stretnutí sú oveľa viac než len šepkanie.“ povedal Fink.

Toto zvýšenie hodnoty je podľa neho oveľa viac než len reakcia na nedávne správy. „Myslím, že zhromaždenie [v pondelok] sa týka úteku k kvalite so všetkými problémami okolo izraelskej vojny teraz, globálneho terorizmu a myslím, že viac ľudí beží do kvalitnejších aktív, či už je to v dlhopisoch, zlate alebo kryptomenách – v závislosti od toho, ako nad tým rozmýšľate. A verím, že kryptomeny budú zohrávať túto úlohu ako únik k kvalite.“ uviedol Fink.

V pondelok krátko prekonal Bitcoin hranicu 30 000 dolárov, potom ako sa objavili nesprávne správy, že Americká komisia pre cenné papiera a burzy (SEC) schválila žiadosť spoločnosti BlackRock o burzovo obchodovaný fond (ETF) na základe bitcoinu.

V čase písania článku sa Bitcoin obchoduje za 28 448 dolárov.

Technológia – budúcnosť sveta

Fink tiež poukázal na širší obraz, v ktorom ľudia konzumujú zlé správy z celého sveta a zabúdajú na potenciál, ktorý môže priniesť technológia a ume(lá inteligencia (AI) v budúcnosti. „Venujeme nedostatočnú pozornosť niektorým skvelým veciam, ktoré sa v súčasnosti na svete dejú, a toto sa týka technológií a toho, ako budú formovať a meniť náš svet. Keď rozmýšľame o AI a robotike, tieto technológie urýchlia procesy premiestnenia výroby a lokálnych zdrojov,“ povedal Fink.

On verí, že pomocou tejto novej technológie môžeme vytvoriť viac pracovných miest a tovární.
Pozývame vás, aby ste sa podelili o vaše myšlienky a názory v komentároch nižšie.

 

Upozornenie:  Názory vyjadrené v tomto článku sú osobnými postojmi autora a nie sú investičnou radou. Pred vykonaním akýchkoľvek investícií je potrebné poskytnúť dôkladnú analýzu. Vaše prenosy a obchody sú na vaše vlastné riziko a akékoľvek straty, ktoré môžete utrpieť, sú na vašu zodpovednosť.

 

 

Mohlo by vás zaujímať

Zanechať komentár