Domovská stránka » Oznámenie o likvidácii blockchainového programu od spoločnosti Reddit vyvolalo kontroverzie

Oznámenie o likvidácii blockchainového programu od spoločnosti Reddit vyvolalo kontroverzie

od Lukáš Rezník

Oznámenie spoločnosti Reddit o ukončení programu spôsobil kontroverzie

Spoločnosť Reddit, ktorá je obľúbenou sociálnou sieťou, oznámila 17. októbra likvidáciu svojho programu na báze blockchainovej technológie, čo vyvolalo diskusiu v krypto komunite. Mnohí označili toto rozhodnutie za neseriózne, keďže hodnota lokálnej kryptomeny na rôznych podskupinách klesala, keď sa táto správa začala šíriť.

V rámci programu, každá podskupina mala svoj vlastný lokálny token. Napríklad, token Moons (MOON) bol lokálnou krypto aktívou pre r/CryptoCurrency, zatiaľ čo Bricks (BRICK) bola pre r/FortNiteBR. Užívatelia mohli tieto body využiť na nákup odznakov a exkluzívnych predmetov pre svoje avatary.

Prípady s moderátormi súvisiace s ukončením programu

Keď bol tento program oznamovaný, moderátori väčšiny podskupín, ktoré boli zapojené do programu, tvrdili, že nemali o tejto zmene vedomie. Toto tvrdenie je však teraz spochybňované, pretože nové dáta z blockchainu naznačujú, že aspoň niekoľko moderátorov, držiteľov Moons tokenov, mohlo byť spojených s tromi peňaženkami, ktoré pred oznámením predali milióny týchto tokenov.

Analytici blockchainov, ako napríklad Pledditor, boli prví, ktorí upozornili na aktivity moderátora podskupiny u/Mcgillby. Dáta z blockchainu ukazujú, že tento moderátor presunul viac ako 100000 MOON v dvoch rôznych transakciách na blockchain Arbitrum Nova a pretvoril ich na viac ako 23 000 v Ether (ETH). Tento užívateľ následne zmazal všetky svoje predchádzajúce príspevky na Reddit.

V ďalšom prípade, len 17 minút pred vyhlásením Reddita, moderátor u/Rider_of_the_storm údajne presunul 345422 MOON, v hodnote viac ako 69 000 dolárov na adresu burzy. Reddit účet v otázke bol odvtedy deaktivovaný. Na základe dát z Lookonchain, dáta z blockchainu ukázali, že aspoň traja administrátori, ktorí dohliadali na subreddit kryptomeny, pred oznámením zverejneným pre verejnosť likvidovali tokeny približne 20 až 30 minút.

Vyjadrenie od moderátorov Reddita objasnilo, že dostali upozornenie o ukončení programu komunitných bodov jednu hodinu vopred, čo naznačuje, že títo traja moderátori mohli túto informáciu využiť na predaj svojich tokenov.

Radi by sme pozvali našich čitateľov, aby sa podelili o svoje názory a myšlienky na túto tému nižšie v komentároch.

 

Mohlo by vás zaujímať

Zanechať komentár