Domovská stránka » Krypto-platobná brána Triple-A získava financovanie 10 miliónov USD

Krypto-platobná brána Triple-A získava financovanie 10 miliónov USD

od Lukáš Rezník

Triple-A expanduje na trh digitálnymi menami

Triple-A, krypto-platobná brána, oznámila, že v rámci svojho financovania série A získala 10 miliónov USD. Toto kolo financovania viedli opakovaní investori z Peak XV Partners a Shorooq Partners. Spoločnosť predtým získala 4 milióny USD ako začiatočné financovanie (seed funding) v júni minulého roka od divízie Razer orientovanej na podnikové investície, zVentures.

Triple-A, ktorú založil Eric Barbier v roku 2017, poskytuje digitálne platby postavené na stablecoin a blockchainovej technológii, umožňujúce rýchlejšie platby a prijímanie platieb 24/7 bez rizika volatility meny.

Triple-A má licenciu od Monetárneho úradu Singapuru ako platobná inštitúcia a vlastní licenciu platobnej inštitúcie od centrálnej banky vo Francúzsku.

Spoločnosť je taktiež zaregistrovaná na Americkom úrade pre finančné zločiny (FinCEN).

Triple-A má tím viac ako 70 zamestnancov so sídlami v Singapure, Miami, Hongkongu, Paríži a Barcelone.

Transformácia medzihraničných transakcií

„Veríme, že stablecoin a ostatné digitálne meny menia medzihraničné transakcie na okamžité prevody, ktoré fungujú 24/7. Triple-A vytvára kompletný rad produktov pre podniky na prijímanie, správu a prevodov fondov na globálnej úrovni,“

povedal zakladateľ a CEO spoločnosti Triple-A, Eric Barbier.

„Digitálna infraštruktúra postavená na blockchaine prináša skutočnú hodnotu v medzihraničných platbách z hľadiska rýchlosti a likvidity tokov. Tieto komponenty infraštruktúry vrátane stablecoinov a centrálnych digitálnych mien (CBDCs) majú potenciál premeniť spôsob, akým globálne podniky uskutočňujú finančné transakcie efektívnejšie. Triple-A, s licenciou od kľúčových regulačných orgánov v Singapuru a Európe, buduje stabilný a regulovaný základ pre tento budúci vývoj,“dodal Aakash Kapoor, viceprezident Peak XV.

 

Zmenšujeme priepasť medzi tradičnými financiami a blockchainom

Triple-A, platobný inštitút pre globálne digitálne meny, ktorý vytvoril zakladateľ Thunes, chce zmenšiť medzeru medzi tradičnými financiami a platbami založenými na blockchaine prostredníctvom svojich podnikových riešení. To umožňuje klientom platiť a prijímať platby v kryptomenách a ďalší deň dostať vo svojich bankových účtoch fiat menu.

Triple-A oznámil, že v rámci série A získal investíciu 10 miliónov dolárov od opakovaných investorov Peak XV (bývalý Sequoia India a Juhovýchodná Ázia) s taktickou podporou od partnerskej firmy Shorooq Partners, ktorá sa sústredí na oblasť MENA, a ostatných opakujúcich investorov, ktorí zostávajú nezverejnení. Toto investičné kolo prichádza zhruba rok po počiatočnom kole Triple-A v hodnote 4 milióny dolárov, čo z celkovej sumy získanej doteraz predstavuje 14 miliónov dolárov.

Novo získané finančné prostriedky spoločnosti budú využité na expanziu na Blízkom východe, v Severnej Amerike a Južnej Amerike. Plánuje taktiež pridať do svojich produktov nové riešenia v oblasti kryptomien. Sídlo Triple-A sa nachádza v Singapure a momentálne má viac ako 70 zamestnancov a kancelárie v Miami, Hongkongu, Paríži a Barcelone.

 

Vaše názory na túto tému sú pre nás dôležité. Pripomienky môžete zanechať nižšie.

 

Mohlo by vás zaujímať

Zanechať komentár