Domovská stránka » SEC môže schváliť 12 žiadostí o vytvorenie Bitcoin ETF v najbližších ôsmich dňoch

SEC môže schváliť 12 žiadostí o vytvorenie Bitcoin ETF v najbližších ôsmich dňoch

od Lukáš Rezník

SEC môže v nasledujúcich dňoch schváliť všetkých 12 žiadostí o vytvorenie Bitcoin ETF

Analýzy na Bloomberg ETF od Jamesa Seyffarta a Erica Balchunasa naznačujú možnosť, že od 9. novembra má Komisia pre cenné papiere a burzy USA „okno“ na schválenie všetkých 12 týchto žiadostí. Toto je obdobie medzi 9. a 17. novembrom, kedy sa očakáva schválenie, ale autori analýz súčasne zdôrazňujú, že je to len jedna z možností.

Možný vplyv na ceny kryptomien

Súčasne so zvýšenou pravdepodobnosťou schvaľovania Bitcoin ETF rastie aj optimizmus na trhu s kryptomenami. Cena Bitcoinu sa za posledné tri mesiace zvýšila o viac ako 30%. Rast Bitcoinu povzbudil aj cenovú aktivitu iných hlavných aktív.

Napriek tomu, že schválenie Bitcoin ETF nie je žiadnym spôsobom zaručené, Seyffart aj Balchunas predpovedajú 90% pravdepodobnosť schválenia niekedy pred 10. januárom budúceho roka.

Grayscale v rokovaniach s SEC o konverzii GBTC

Grayscale, manažér kryptoaktív, pravdepodobne začal diskusie s úradom o svojej žiadosti o konverziu svojho dôverného produktu GBTC na Bitcoin ETF na mieste. Informácie z neoficiálnych zdrojov naznačujú, že Grayscale bol v kontakte so sekciou obchodovania a trhov SEC aj s divíziou Corporate Finance odvtedy, ako vyhral svoj súdny spor s úradom 29. augusta.

Súvisí schválenie Bitcoin ETF s jeho cenou?

Rovnako sa očakáva, že schválenie Bitcoin ETF povedie k ďalšiemu nárastu ceny Bitcoinu, pričom niektorí pozorovatelia predpokladajú, že by mohla dosiahnuť hladinu až 49 000 dolárov.

Však niektorí analytici nie sú presvedčení, že terajší rast má dlhodobú perspektívu. Aj keď vývoj na kryptomene sledujú desiatky miliónov ľudí z celého sveta, stále je tu otázka, či dokáže udržať svoje tempo.

Radi by sme počuli aj vaše názory. Ako sa domnievate, že schválenie týchto Bitcoin ETF ovplyvní trh s kryptomenami? Do akej miery sa táto situácia prejaví na ceny kryptomien? Pridajte svoje myšlienky do komentárov nižšie.

 

Mohlo by vás zaujímať

Zanechať komentár