Domovská stránka » Napätie na trhu: Bitcoin sa snaží prekonať 37 000 $

Napätie na trhu: Bitcoin sa snaží prekonať 37 000 $

od Lukáš Rezník

Bitcoin a hranica 40 000 $

Trh s kryptomenou Bitcoin prekvapuje svojou silou a snaží sa prekonať odpor na ceste smerom k hranici 40 000 $. Ceny kryptomien sú na oslavách, keďže Bitcoin (BTC) dosiahol prvýkrát za 18 mesiacov hodnotu 37 000 $. Po rýchlom zvýšení hodnoty cez noc sa Bitcoin pokúša prekonať odpor na ceste smerom k hranici 40 000 $.

Podpora v obchodovaní vďaka silnému objemu

Podľa on-chain monitorovacieho zdroja Material Indicators je problém v obchodovaní s objemom. Tempo nárastu bolo rýchle, ale podpora pre silný objem neexistuje na aktuálnych úrovniach. „Je nemožné poprieť, že cena napadla rad rôznych lokálnych signálov na vrchole, ale je tiež nemožné poprieť, že sa niečo zdá byť na tomto posune nesprávne,“ uviedli Material Indicators.

Vplyv obchodovania na ceny kryptomien

Obľúbený obchodník Skew zatiaľ oznámil, že veľrýbí predaj pokračuje smerom k 40 000 $, čo je teraz pravdepodobne kľúčovou psychologickou úrovňou sama o sebe.

V súvislosti s tým finančný komentátor Tedtalksmacro poukázal na rastúci otvorený záujem (OI), ktorý sa v posledných týždňoch a mesiacoch stal základom rýchlych pohybov nahor.

Podľa údajov zo sledovacieho zdroja CoinGlass je celkový Bitcoin futures OI v čase písania tohto textu viac ako 17 miliárd $, čo je najvyššia hodnota od polovice apríla.

Bitcoin short squeeze a Bitcoin ETF

Short squeeze je nezvyčajný stav, ktorý spúšťa rýchly nárast cien akéhokoľvek aktíva – zvyčajne začína, keď cena neočakávane vyskočí vyššie a krátkodobí predajcovia ukončia svoje pozície, čo vedie k nákupnému letisku.

Analytici Bloomberg Intelligence sa zaoberali očakávaním schválenia spot bitcoin ETF v USA a znovu poukázali na „90% šancu“ na jeho spustenie do januára. „Ak agentúra chce umožniť všetkým 12 podať žiadosť – ako veríme – toto je prvá dostupná príležitosť odvtedy, ako bol potvrdený súdny úspech Grayscale,“ povedal analytik James Seyffart.

 


Hlavné body:

  • Trh s kryptomenou Bitcoin prekvapuje svojou silou a snaží sa prekonať odpor smerom k hranici 40 000 $
  • Podľa on-chain monitorovacieho zdroja Material Indicators je problém v obchodovaní s objemom
  • Bitcoin short squeeze je nezvyčajný stav, ktorý spúšťa rýchly nárast cien akéhokoľvek aktíva
  • Analytické očakávania schválenia spot bitcoin ETF v USA sú na úrovni 90%

Poznámka: Tento článok neobsahuje investičné poradenstvo alebo odporúčania. Každý investičný a obchodný ťah zahŕňa riziko a čitatelia by si mali vykonať svoj vlastný výskum pred prijatím rozhodnutia.

 

Mohlo by vás zaujímať

Zanechať komentár