Domovská stránka » Rozhodnutie súdu o SBF a následné vzostupy a poklesy ceny FTT

Rozhodnutie súdu o SBF a následné vzostupy a poklesy ceny FTT

od Lukáš Rezník

Súdne konanie SBF a jeho vplyv na FTT

Súd v Spojených štátoch amerických obvinil Sama Bankmana Frieda (SBF) z siedmych trestných činov, z ktorých je vinný. Zakladateľ FTX čelí maximálnemu trestu 115 rokov väzenia.

Ide o 31-ročného Bankmana Frieda, ktorého rodičia sú právnici zo Stanfordu a sám je absolventom Massachusettského technologického inštitútu. Bol odsúdený za podvod s elektronickou komunikáciou a konšpiráciu s úmyslom spáchať podvod voči zákazníkom FTX a Alameda Research. Taktiež bol odsúdený za konšpiráciu s úmyslom spáchať cennopapierový podvod a podvod s komoditami voči investičnému fondu FTX, a konšpiráciu s úmyslom daňových únikov.

SBF trvá na tom, že nie je vinný z týchto obvinení, ktoré súvisia s kolapsom FTX a sesterského hedžového fondu Alameda, ku ktorému došlo koncom minulého roka.

Vplyv rozsudku na trh s kryptomenami

Rozsudok priniesol otázku o budúcnosti FTX a jeho kryptomeny FTT. Cena FTT mohla v dôsledku týchto udalostí výrazne fluktuovať. Predseda Komisie pre cenné papiere a burzy (SEC), Gary Gensler, nedávno prehlásil, že FTX by mohla s novým vedením a správnou víziou opäť uspieť na trhu. Po tejto správe cena FTT v jednom dni stúpla o 60%.

Tieto informácie sú zvlášť zaujímavé v kontexte nedávnych udalostí na trhu s digitálnymi menami. Minulý mesiac začal pre SBF na medvedích tonoch, kedy bol obvinený a následne uznaný vinným, čo malo za následok pokles ceny FTT. Trh sa však znova rozbehol a cena sa opäť zvýšila, avšak bola odmietnutá na úrovni 1,4608 dolára.

Často kladené otázky

  • Čo sa stane s FTX po týchto udalostiach?
    Na tomto mieste to stále nie je jasné. Spoločnosť by mohla pod novým vedením nájsť spôsob, ako obnoviť svoju reputáciu a obnoviť svoju pozíciu na trhu.
  • Ako sa zmení cena FTT?
    Udalosti okolo FTX sú významnými faktormi, ktoré ovplyvňujú cenu tejto kryptomeny. Hoci sme videli výrazné poklesy v dôsledku právnych problémov SBF, tiež sme boli svedkami rýchleho zotavenia ceny po vyjadreniach uznávaných trhových hráčov.

Na záver chcem pozvať našich čitateľov, aby sa zapojili do diskusie nižšie. Myslíte si, že FTX a FTT môžu obnoviť svoju pozíciu na trhu? Ako sa podľa vás zmenia ceny kryptomeny?

Mohlo by vás zaujímať

Zanechať komentár