Domovská stránka » BlackRock plánuje vytvoriť ETF, ktoré bude držať Ether (ETH)

BlackRock plánuje vytvoriť ETF, ktoré bude držať Ether (ETH)

od Lukáš Rezník

Kryptomeny v hlavnom prúde

Plán BlackRocku na vytvorenie Ethereum ETF sa stal verejným, čo potvrdzuje záväzok najväčšej správcovskej spoločnosti na svete voči kryptomenám.

Podľa správ sa cena ETH po oznámení vyšplhala na najvyššiu hodnotu dňa blízko sumy $2 100, zvýšenú o 3% oproti cene pred vydáním informácie. Neskôr však stratila približne polovicu tohto zisku, avšak stále sa drží o 9% vyššie oproti cene z pred 24 hodín.

Plán spoločnosti bol odhalený v súbore Nasdaq, americkej burze, na ktorej BlackRock plánuje produkt zaradiť. Tento produkt však bude potrebovať regulačné schválenie.

Usilovanie o ETF Bitcoin

BlackRock už spravil vlny v krypto svete tým, že sa usiloval o zaradenie Bitcoin ETF, produktu, ktorý je jednoducho obchodovateľný a môže dramaticky zvýšiť prístup kryptomien pre bežných investorov.

Generálny riaditeľ Larry Fink sa stal významným zástancom kryptomien a zmenil svoje predchádzajúce skeptické stanovisko.

Podľa podania bude americká krypto burza Coinbase správcom Etherea držaného produktom, pričom neznáma tretia strana bude držať jeho hotovosť.

BlackRock má tiež dohodnuté trhové dohľadanie s Coinbase. Takéto zmluvy o zdieľaní dohľadu sa zdajú byť kľúčové pre získanie schválenia takýchto ETF od Komisie pre cenné papiere a burzy USA.

Význam pre Ethereum

BlackRock, najväčší svetový správca aktív, práve podal žiadosť o zaradenie ETF, ktoré bude držať ether, pôvodné aktívum pre Ethereum blockchain a priamo sledovať jeho podkladovú spotovú cenu.

Ether okamžite vzrástol po správe, skočil takmer o 10% z hodnoty $1 880 na krátko nad $2 100, než začal vracať nejaké zo ziskov.

Prudký nárast ceny kopíruje rali, ktorá ovplyvnila bitcoin v júni, keď BlackRock podobne podal žiadosť o zahrnutie spotového bitcoinového ETF.

Často kladené otázky

1. Prečo je vytvorenie Ethereum ETF dôležité?

Ethereum ETF môže výrazne zvýšiť prístup kryptomien pre bežných investorov. To je kľúčové pre mainstreamovú adopciu kryptomien.

2. Aký vplyv bude mať Ethereum ETF na cenu Ethereum?

Po oznámení plánu na vytvorenie Ethereum ETF sa cena ETH zvýšila o takmer 10%. Ďalej to závisí od mnohých faktorov, ale možno očakávať, že to bude mať pozitívny vplyv.

3. Kto by bol správcom ethera v rámci ETF od BlackRocku?

Podľa podania by americká krypto burza Coinbase bola správcom Etherea držaného produktom.

V tejto fáze je to stále len žiadosť o vytvorenie Ethereum ETF a proces schválenia môže trvať až 240 dní, takže môže trvať niekoľko mesiacov, kým sa skutočne uvidí Ethereum ETF na burze, ak sa to vôbec stane. Napriek tomu je to dôležitý krok vpred pre adopciu kryptomien v bežnom svete investovania. Pridajte svoje myšlienky nižšie v sekcii komentárov.

Mohlo by vás zaujímať

Zanechať komentár