Domovská stránka » Veľké sily sa zhromažďujú v Bitcoinovom trhu

Veľké sily sa zhromažďujú v Bitcoinovom trhu

od Lukáš Rezník

Týždenné ohľady na špičkové správy na trhu kryptomien

V globálnom ekosystéme futuritných trhov s Bitcoinom dochádza k zmenám – Chicago Mercantile Exchange (CME) sa dostal na prvé miesto, prekonal Binance a stal sa lídrom v otvorenom záujme o futures na Bitcoin. Táto zmena nastala po tom, ako Bitcoin presiahol hranicu $37,000.

James Seyffart, analytik špecializovaný na burzovo obchodované fondy v Bloomberg Intelligence, vyjadril pochybnosti, či rastúci otvorený záujem o futures na Bitcoin na CME vyrieši historické obavy Komisie pre cenné papiere a burzy USA týkajúce sa hĺbky trhov s Bitcoinom a potenciálu na manipuláciu trhom.

Monitorujú sa nelegálne aktivity na trhu

Odklínanie prchavých správ o kryptomenách pokračovalo, keď bývalá vedúca právnej a kompliačnej časti OneCoin priznala vinu na súde v Manhattane za svoju účasť na podvode v hodnote $4 miliardy týkajúcom sa obchodovania s kryptomenami. Irína Dilkinska, bývalá vedúca oddelenia dodržiavania predpisov v OneCoin, priznala na súde, že sa dopustila podvodného konania a prania špinavých peňazí.

Genesis, bankrotujúca spoločnosť poskytujúca pôžičky v kryptomenách, požiadala o schválenie svojej navrhovanej dohody o usporiadaní so zrúteným krypto hedžovým fondom Three Arrows Capital (3AC). Genesis uviedla, že 3AC by mala mať nárok na náhradu vo výške 33 miliónov dolárov voči Genesis. Toto predstavuje len 3,3 % z celkových nárokov pôvodne vznesených voči Genesis, ktorých celková suma bola $1 miliarda.

Blížia sa zmeny v existujúcich trhových systémoch

Braden John Karony, generálny riaditeľ spoločnosti SafeMoon, musí počkať na svoje prepustenie na kauciu po tom, čo federálni prokurátori USA uviedli, že by sa mohol pokúsiť opustiť krajinu vzhľadom na jeho prístup k financiám a kontakty v zahraničí.

Binance plánuje ukončiť vklady v ruských rubľoch od 15. novembra 2023. Toto rozhodnutie nasleduje po tom, čo Binance oznámila svoj úplný odchod z Ruska predajom svojho podnikania novej krypto burze s názvom CommEX v septembri 2023.

Kto vyhral a kto prehral

Na konci týždňa je Bitcoin za $37,249, Ether za $2,078 a XRP za $0,67. Celková trhová kapitalizácia je $1.42 trilióna, podľa údajov CoinMarketCap.

Často kladené otázky

Na konci tohto týždňa je jasné, že krypto trh sa mení a dynamicky reaguje na aktuálne udalosti. Kto zvládol týždeň najlepšie a kto si pohoršil? Aké sú ďalšie kroky významných hráčov na trhu? Dajte nám vedieť svoje myšlienky a komentáre nižšie.

 

Mohlo by vás zaujímať

Zanechať komentár