Domovská stránka » Solana (SOL): Mimoriadne cenené digitálne aktívum na trhu

Solana (SOL): Mimoriadne cenené digitálne aktívum na trhu

od Lukáš Rezník

Solana je hlavným predmetom diskusií na trhu s kryptomenami

Solana (SOL) dominuje diskusiam na sociálnych sieťach v rámci komunity, potom ako zažila významný rast cien kryptomien v minulom týždni. Podľa údajov z platformy pre analýzu kryptomien Santiment, Solana bola 13. novembra najpopulárnejšou kryptomenou.

Cena Solany vzrástla o 42% za posledných sedem dní, teda približne z 40 dolárov na viac ako 57 dolárov. Toto výrazné hnutie cien vyvolalo veľké množstvo aktivít a diskusií na sociálnych sieťach o blockchaine Solana a jej pôvodnej kryptomene SOL.

Solana: Predpoklady o inštitucionálnom záujme

Solana sa v posledných dňoch stala jedným z najcitovanejších ťahákov vďaka svojmu neočakávanému 25% rastu za jeden deň tesne pred víkendom. Hoci konkrétny dôvod tohto nárastu nie je možné určiť, potenciál spočíva v tom, že SOL sa stáva jedným z najviac preferovaných inštitucionálnych aktív.

Týždenná správa CoinShares pre inštitucionálnych investorov zdôrazňuje, že za týždeň končiaci 10. novembrom zaznamenali prílevy v hodnote 12,4 milióna dolárov do SOL, čo pridalo k mesačným prílevom v hodnote 23,1 milióna dolárov a doterajším ročným prílevom na výšku 121 miliónov dolárov.

V porovnaní so SOL sú Ethereum a ostatné kryptomeny oveľa nižšie v prírastku za rok, hoci Ethereum v poslednom mesiaci napreduje vďaka prílevu v sume 62 miliónov dolárov od začiatku novembra.

Negatívna stránka úspechu

Avšak, údaje od Santimentu ukazujú, že 51,03% diskusií na sociálnych sieťach o Solane počas posledného dňa bolo pozitívnych, čo naznačuje silný záujem a podporu komunity pre nedávne zisky na cene Solany. Avšak, 33,19% sociálneho objemu bolo negatívnych, čo pravdepodobne spôsobujú jej nestabilné základné princípy a úzke väzby na zrušenú krypto burzu FTX.

Solana: budúcnosť na trhu kryptomien

Aktuálna trhová kapitalizácia Solany vo výške 24,12 miliardy dolárov ju radí na siedme miesto medzi kryptomenami, hneď za USDC. Takýto ukazovateľ robí túto sieť hodnotnejšou než Fujitsu s trhovou kapitalizáciou 24,16 miliardy dolárov, alebo Roblox s trhovou kapitalizáciou 23,96 miliardy dolárov. Táto nová realita je dôkazom o raste tohto digitálneho aktíva, pozývame čitateľov, aby zdieľali svoje názory a predpovede pre budúcnosť Solany nižšie v komentároch.

 

Mohlo by vás zaujímať

Zanechať komentár