Domovská stránka » Novembrové straty v krypto: 356 miliónov dolárov v dôsledku hackerských útokov

Novembrové straty v krypto: 356 miliónov dolárov v dôsledku hackerských útokov

od Lukáš Rezník

Straty v krypto v novembri 2023

Mesiac november 2023 bol pre kryptomenový trh búrlivým obdobím. V dôsledku rôznych útokov, vrátane hackerov a tzv. rug pulls, sa stratilo viac ako 356 miliónov dolárov. Tento text poukazuje na možné slabé miesta, ktoré sa môžu objaviť na trhu s kryptomenami a na zraniteľnosti kryptomenového trhu.

Rozsah strát

Už len v novembri videl kryptomenový trh straty presahujúce 356 miliónov dolárov. Tieto straty boli hlavne v dôsledku zlomyseľných útokov, vrátane hackerov a rug pulls. Rug pulls sú typom podvodu, pri ktorom vývojári opustia projekt a ujdú s prostriedkami investorov.

Významné bezpečnostné incidenty

  1. DeFi protokol Onyx Protocol utrpel útok kvôli zraniteľnosti zmluvy, čo malo za následok stratu približne 2,1 milióna dolárov.
  2. DeFi projekt TrustPad bol napadnutý kvôli zraniteľnosti zmluvy, čo malo za následok stratu približne 150 000 dolárov.
  3. MEV robot bol napadnutý, čo malo za následok stratu približne 2 milióny dolárov.
  4. Austrálska kryptomenová burza CoinSpot bola napadnutá, čo malo za následok stratu približne 2 milióny dolárov.
  5. Kryptomenová burza Poloniex bola napadnutá kvôli kompromitácii súkromného kľúča, čo malo za následok stratu približne 126 miliónov dolárov.

Podvody s phishingom / Rug Pull

  1. Adresa stratila 3,4 milióna dolárov kvôli sieťovému podvodu s phishingom. Obete sa stali obeťou podpisu “increaseAllowance”.
  2. Na BNB Chain došlo k Rug Pull s tokenom SAI a nasadzovateľ odstránil likviditu v hodnote 1,7 milióna dolárov.
  3. Poskytovateľ podvodných služieb Inferno Drainer oznámil ukončenie, tvrdiac, že od svojho založenia ukradol viac ako 80 miliónov dolárov.

Trestné činy s kryptomenami / Regulačné prípady

  1. Na Taiwane bol zatknutý najväčší operátor prania peňazí s virtuálnou menou, ktorý za rok spracoval viac ako 320 miliónov USDT.
  2. Čínske Chongqing uzavrelo prípad prania peňazí s virtuálnou menou vo výške až 2,25 miliardy CNY (približne 309 miliónov dolárov), odsúdilo 21 ľudí.
  3. Americké ministerstvo spravodlivosti zabavilo drogovej obchodnej skupine kryptomenu v hodnote 54 miliónov dolárov.

Dôsledky a reakcie

Straty v novembri 2023 mali významný dopad na celkovú dôveru v kryptomenový trh. Mnohí investori sa obávali, že ich investície sú v ohrození, a začali hľadať bezpečnejšie alternatívy. Tieto udalosti tiež vyvolali diskusiu o potrebe lepšej regulácie a bezpečnostných opatrení v kryptomenovom priestore.

Záver

November 2023 bol pre kryptomenový trh náročným mesiacom. Straty presahujúce 356 miliónov dolárov poukázali na zraniteľnosti trhu a vyzvali k lepšej regulácii a bezpečnosti. Aj napriek týmto výzvam však kryptomeny naďalej predstavujú atraktívnu investičnú príležitosť pre mnohých, ktorí sú ochotní prijať riziká spojené s týmto novým a dynamickým trhom.

 

Ako si myslíte, že by sa mali riešiť tieto problémy? Aké sú vaše myšlienky na to, ako by to mohlo ovplyvniť ceny kryptomien? Neváhajte sa pridať k diskusii nižšie v komentároch.

Mohlo by vás zaujímať

Zanechať komentár