Domovská stránka » Čínske firmy môžu teraz platiť za bývanie digitálnym jüanom

Čínske firmy môžu teraz platiť za bývanie digitálnym jüanom

od Július Šimon

Digitálny jüan: Nový spôsob platby za bývanie v Číne

Čínske firmy teraz majú možnosť využívať digitálny jüan na platby do fondov bývania zamestnancov, čo je súčasť nových aplikácií CBDC, ktoré hľadajú národné banky. Podľa denníka Guangzhou Daily, Guangzhou Housing Provident Fund Management Center “spustilo služby digitálneho prevodu jüanu”. V Číne je politika fondu zabezpečenia bývania taká, že zamestnávatelia platia do fondov, ktoré umožňujú pracovníkom spoločnosti platiť za ubytovanie. Tieto fondy poskytujú zamestnancom finančné prostriedky na nákup, výstavbu, renováciu alebo opravu domov. Táto inovácia umožňuje spoločnostiam v meste používať CBDC namiesto bežných bankových prevodov na uskutočňovanie platieb finančných prostriedkov.

Pekingská komerčná banka

Pekingská komerčná banka sa začala zaoberať obchodovaním s digitálnymi jüanmi a v spolupráci s miestnymi vládnymi organizáciami v mestskom okrese Shijingshan vydala pôžičky na digitálne jüany pre malé a stredné podniky v okrese. Tieto pôžičky sú označované ako prvé čínske “inovatívne stimulačné úvery” pre malé a stredné podniky.

Najväčší svetový trh s malými komoditami a digitálny jüan

Minulý mesiac sa najväčší svetový trh s malými komoditami v čínskom Yiwu oficiálne spojil so sieťou digitálneho jüanu. A v okrese Yantian v Šen-čene dostávajú novomanželské páry digitálne žetóny a poukážky v hodnote až 715 dolárov. Tieto kroky predstavujú časť širšieho úsilia o začlenenie digitálneho jüanu do bežného života a ekonomiky Číny.

Čínska priemyselná a obchodná banka (ICBC)

Čínska priemyselná a obchodná banka (ICBC), jedna z najväčších štátnych bánk v krajine a kľúčový pilotný hráč digitálneho jüanu, spustila iniciatívu na podporu platby inkasom na financovanie peňaženiek digitálnych jüanov zo svojich firemných peňaženiek. Tento proces je rýchlejší a pohodlnejší ako bežné bankové prevody, pretože platby CBDC sú okamžité, zatiaľ čo spracovanie tradičných bankových prevodov môže trvať až dva alebo tri dni. Majiteľ realitnej kancelárie s priezviskom Huang potvrdil, že použili digitálny jüan na zaplatenie do fondu pre 10 zamestnancov.

Čo to znamená pre jednotlivcov?

  1. novembra Guangzhou Housing Provident Fund Management Center oficiálne spustil funkciu digitálneho jüanu pre jednotkové platby, vkladové jednotky môžu používať digitálny jüan na vkladanie poskytovateľov fondov a vychutnať si pohodlie okamžitého účtovania vkladových prostriedkov.

Tieto iniciatívy sú súčasťou širšieho úsilia o začlenenie digitálneho jüanu do bežného života a ekonomiky Číny. Mohli by mať významný dopad na globálny finančný systém a na spôsob, akým ľudia po celom svete používajú a vnímajú digitálne meny.

Vplyv na cenu kryptomien

Taktiež by mali mať významný vplyv na ceny kryptomien. Ak sa digitálny jüan stane bežne používanou menou, môže to zvýšiť dôveru v digitálne meny a potenciálne zvýšiť ich hodnotu. Na druhej strane, ak sa digitálny jüan stane dominantnou digitálnou menou, môže to potenciálne ohroziť hodnotu iných kryptomien. V každom prípade je dôležité sledovať tieto vývoje a ich vplyv na trh s kryptomenami. Ako vždy, investície do kryptomien by mali byť uskutočnené s opatrnosťou a po dôkladnom preskúmaní.

Tieto nové kroky v integrácii digitálneho jüanu do čínskej ekonomiky a každodenného života môžu vyvolať rôzne názory a komentáre. Niektorí môžu vidieť tieto kroky ako pozitívny krok vpred pre Čínu, zatiaľ čo iní môžu mať obavy o možné dôsledky pre globálny finančný systém.

Vyzývame vás, aby ste zdieľali svoje názory a komentáre nižšie.

Mohlo by vás zaujímať

Zanechať komentár