Domovská stránka » Robinhood Spúšťa Bezplatnú Aplikáciu na Obchodovanie s Kryptomenami v EÚ

Robinhood Spúšťa Bezplatnú Aplikáciu na Obchodovanie s Kryptomenami v EÚ

od Július Šimon

Robinhood Rozširuje Bezprovízne Obchodovanie s Kryptomenami v EÚ

Robinhood, platforma známa svojimi bezpoplatkovými obchodnými službami, nedávno oznámila spustenie obchodovania s kryptomenami bez provízií v Európskej únii (EÚ). Tento krok nasleduje po úspešnom debute spoločnosti na medzinárodnej scéne s akciovými sprostredkovateľskými službami vo Veľkej Británii.

Nová Aplikácia pre Európskych Investorov

Aplikácia Robinhood, ktorá bude spustená vo štvrtok, umožní európskym investorom nakupovať a predávať viac ako 25 kryptomien, vrátane Bitcoinu, Etheru a SOL od Solana. Johann Kerbrat, generálny riaditeľ spoločnosti Robinhood Crypto, zdôraznil, že aplikácia prinesie nové možnosti pre európskych používateľov v oblasti digitálnych aktív.

Vernostný Program a Oživenie Trhu

Robinhood zavádza vernostný program, ktorý používateľom umožní získať percento z ich mesačného objemu obchodov vo forme bitcoinov. Spustenie aplikácie sa zhoduje s oživením cien kryptomien, čo môže byť signálom pre investorov o potenciálnom zvýšení úrokových sadzieb v USA a možnom zavedení prvého Bitcoin ETF už v budúcom mesiaci.

Regulačné Výzvy a Plány do Budúcnosti

Napriek nedostatku regulačnej jasnosti v UK, Robinhood neplánuje okamžite ponúkať svoje krypto služby britským investorom. V Európe bude spoločnosť získavať príjmy zo zliav od tvorcov trhu, pričom zľava bude približne 65 bázických bodov na obchod. Spoločnosť plánuje zaviesť možnosť prevodu kryptomien mimo aplikácie a pridať ďalšie tokeny a stakingové služby v budúcom roku.

Robinhood a Regulácia v EÚ

Robinhood je registrovaný ako prevádzkovateľ zmenárne virtuálnych mien v Litve a usiluje sa o schválenie vo viacerých krajinách EÚ. S nadchádzajúcim novým režimom trhov s kryptoaktívami (MiCA) v EÚ v roku 2025 bude musieť spoločnosť získať plnú autorizáciu ako poskytovateľ krypto služieb aspoň v jednom členskom štáte EÚ.


Aké sú vaše názory na rozšírenie služieb Robinhood v EÚ? Máte nejaké otázky alebo komentáre? Podeľte sa o ne nižšie v komentároch.

Mohlo by vás zaujímať

Zanechať komentár