Domovská stránka » Goldman Sachs očakáva prudký nárast obchodovania s kryptomenami, keďže inštitucionálny záujem rastie

Goldman Sachs očakáva prudký nárast obchodovania s kryptomenami, keďže inštitucionálny záujem rastie

od Július Šimon

Presvedčenie banky Goldman o kryptomenách uprostred vývoja SEC

Goldman Sachs, finančný gigant s prstom na pulze digitálnych aktív, predpovedá nadchádzajúci nárast objemu obchodovania s kryptomenami. Tento názor prichádza v očakávaní rozhodnutia amerického regulačného orgánu Securities and Exchange Commission (SEC) o burzovom fonde (ETF) na spotový bitcoin. Reuters informuje, že Wall Street firma zaznamenáva “obrovský záujem” o kryptomeny, keďže sa viac inštitucionálnych investorov pripravuje vstúpiť na trh.

McDermott hovorí o krypto momente

Mathew McDermott, riaditeľ digitálnych aktív Goldman Sachs, vyjadril pre Reuters narastajúci záujem o kryptomeny, najmä v oblasti obchodovania s derivátmi. Zatiaľ čo McDermott nevidí “náhly okamžitý nárast likvidity a ceny” po schválení ETF SEC, jeho optimizmus sa nezmenil ohľadom prílevu inštitucionálnych investorov, ktorí obracajú svoju pozornosť kryptomenám.

V nedávnej ankete Goldman Sachs uviedlo 16% svojich klientov, ktorí vyjadrili názor, že až 10% trhu by mohlo byť “tokenizovaných” v krátkodobom horizonte. McDermott očakáva “významný nárast” obchodovania s kryptomenami v priebehu nasledujúcich jedného až dvoch rokov a predpokladá škálované trhy v časovom horizonte troch až piatich rokov.

Podanie ETF spoločnosti BlackRock otriaslo svetom kryptomien

Podiely v kryptopriemysle sa zvýšili, keď najväčšia svetová spoločnosť zaoberajúca sa správou aktív, BlackRock, revidovala svoju bitcoinovú spotovú ETF registráciu, aby bola prístupnejšia pre gigantov z Wall Street, ako sú JPMorgan a Goldman Sachs. Tento krok, ako uvádza agentúra AFP prostredníctvom Getty Images, umožňuje týmto bankám slúžiť ako „oprávnení účastníci“ a obchádzať obmedzenia, ktoré im predtým bránili priamo držať bitcoiny a kryptomeny vo svojich súvahách.

Očakávanie zatiaľ najväčšieho roku kryptomien

Podľa Forbes tento vývoj nemožno vnímať izolovane od celkového vzrušenia na trhu. Kryptomeny, vrátane popredného bitcoinu a ďalších ako ethereum a XRP, boli v posledných mesiacoch svedkami prudkého nárastu cien. Čiastočne je to vďaka šokovému oznámeniu od BlackRock, ktoré ďalej podporuje ethereum, XRP a širší rozmach krypto trhu.

Okrem toho je kryptokomunita vzrušená očakávaním historického zníženia bitcoinov na polovicu naplánovaného na rok 2024, čo je udalosť, ktorú mnohí očakávajú, že výrazne ovplyvní ocenenie kryptomien.

 

Predvídanie obchodovania a dynamika trhu

Trhoví analytici a kryptoobchodníci pozorne sledujú kolísanie cien po nedávnej rally. S oživením trhu od krachu v roku 2022, ktorý vymazal hodnotu okolo 2 biliónov dolárov, ako poznamenal Forbes Digital Assets, by korekcia alebo pokračujúca volatilita neboli pre krypto sféru neprirodzené.

Ruslan Lienkha z YouHodler komentoval dynamiku cien a uviedol, že posledná korekcia cien sa javí ako dôsledok krátkodobého vyberania ziskov po pôsobivom raste. Vzhľadom na povestnú volatilitu kryptotrhu predpokladá, že v blízkej dobe môžeme byť svedkami ešte väčších výkyvov cien.

Uvítame, ak sa o svoje názory na tento vývoj podelíte v komentároch nižšie. Ako si myslíte, že schválenie bitcoinového ETF zmení prostredie pre inštitucionálnych investorov? Aký dopad by mohlo mať historické zníženie bitcoinu na polovicu na trh? Zapojte sa do diskusie a dajte nám vedieť svoj názor.

 

Kryptoradar.sk poskytuje informácie a názory týkajúce sa finančných produktov, komodít, akcií, kryptomien alebo obchodovania výlučne za účelom vzdelávania a štúdia obchodovania na burze. Tento portál nenesie zodpovednosť za akékoľvek rozhodnutia alebo činnosti vykonané na základe týchto informácií. Kryptoradar.sk vás nikdy nebude žiadať o posielanie peňazí, ani o poskytnutie citlivých údajov.

 

Mohlo by vás zaujímať

Zanechať komentár