Domovská stránka » Globálne nadšenie pre bitcoin: Brazília prekonala Nigériu na čele Salvádoru

Globálne nadšenie pre bitcoin: Brazília prekonala Nigériu na čele Salvádoru

od Július Šimon

 

Presun záujmu o bitcoiny po celom svete

Brazília sa stala novým vicemajstrom v globálnom záujme o bitcoiny a predbehla Nigériu, ktorá má historicky silnú pozíciu v oblasti kryptomien. Medzitým El Salvador naďalej vedie balík a demonštruje prehlbujúce sa väzby národa s digitálnou menou, podľa údajov Trendov Google týkajúcich sa záujmu o bitcoiny.

Rastúca popularita bitcoinu v Brazílii a posun v Nigérii

Nárast záujmu o bitcoiny v Brazílii, ktorá sa môže pochváliť populáciou dychtivou zapojiť sa do kryptomien, znamená významný posun vo finančnom prostredí latinskoamerickej krajiny. Naopak, v Nigérii sa zdá, že vlna sa obracia s rastúcou preferenciou voči stabilnému coinu USDT, čo sa pripisuje jeho naviazaniu na americký dolár a vnímanej stabilite voči inflačným tlakom.

Prijatie bitcoinov v Salvádore a regulačný vývoj v Brazílii

Pozícia Salvadoru v popredí prijímania bitcoínov zostáva neotrasená, pričom vláda krajiny spolupracuje s Tetherom na zavedení víza slobody. Táto iniciatíva podporuje investíciu do bitcoinov alebo Tether vo výške 1 milión USD výmenou za pobyt a cestu k občianstvu – čo je jasný odraz politiky krajiny zameranej na bitcoiny.

Na inom fronte sú v Brazílii viditeľné pokroky v regulácii a dostupnosti kryptomien, pričom Itau Unibanco, najväčšia súkromná banka v krajine, zavádza kryptomenové služby zamerané na uľahčenie transakcií Bitcoin a Ether. Nedávny krok brazílskeho prezidenta Luiza Inacia Lulu da Silvu k zdaneniu krypto aktív držaných Brazílčanmi v zámorí ďalej podčiarkuje napredujúci regulačný rámec krajiny.

Preferencia stablecoinov v Nigérii uprostred regulačných obmedzení

Stablecoiny, najmä USDT, si v Nigérii vytvorili medzeru, pretože používatelia sa snažia obísť finančnú volatilitu a devalváciu meny. Peer-to-peer obchodovanie v krajine zaznamenalo značný nárast, čo naznačuje dopyt po stabilnejších investičných možnostiach.

Nigérijský trh s kryptomenami naďalej zohráva dôležitú úlohu napriek obmedzeniam uloženým centrálnou bankou Nigérie, ktorá sa snaží obmedziť neregulované kryptomeny, ktoré obchádzajú tradičné bankové kanály.

Pokračujúci vplyv Nigérie a vznikajúce krypto trhy

Popredné miesto Nigérie na afrických a globálnych kryptomenových trhoch zostáva impozantné, charakterizované výraznou mierou prijatia a trvalým nárastom krypto záväzkov od roku 2021. Dokonca aj pri kolísaní záujmu o bitcoiny si Nigéria drží svoje postavenie ako hlavný uchádzač v konzistentnom raste kryptomien.

Pozývame našich čitateľov, aby sa zapojili do diskusie a podelili sa o svoje postrehy o vývoji kryptomien v týchto regiónoch aj mimo nich. Aký je váš názor na meniacu sa dynamiku a regulačný vývoj na celom svete?

 

 

Mohlo by vás zaujímať

Zanechať komentár