Domovská stránka » Bitfinex Securities vedie inováciu s prelomovým tokenizovaným dlhopisom v sieti Liquid Network

Bitfinex Securities vedie inováciu s prelomovým tokenizovaným dlhopisom v sieti Liquid Network

od Lukáš Rezník

 

Bitfinex Securities sa zapája do tokenizovaných dlhopisov

V prelomovom vývoji v oblasti kryptomien spoločnosť Bitfinex Securities oficiálne oznámila úspešnú emisiu priekopníckeho tokenizovaného dlhopisu na Liquid Network, čím zavŕšila výrazný míľnik získaním viac ako 5 miliónov USD v USDT.

Tokenizovaný dlhopis robí vlny v sektore mikroúverov

Tokenizovaný dlhopis ALT2612, predstavuje významný prielom ako jeden z prvých prípadov svojho druhu v odvetví mikroúverov. Tento finančný nástroj má 36-mesačnú splatnosť a ponúka 10% ročný výnos, známy ako kupón, čím poskytuje novú presvedčivú investičnú príležitosť pre účastníkov v krypto priestore.

Liquid Network – bočný reťazec bitcoinového blockchainu – uľahčuje výmenu rôznych tokenizovaných aktív, od stablecoinov po bezpečnostné tokeny a dokonca aj digitálne zberateľské predmety. Prostredníctvom ponuky tokenov likvidných cenných papierov sú emitenti v pozícii, aby splnili regulačné povinnosti a zároveň poskytli investorom možnosť priamo uschovávať a obchodovať s týmito cennými papiermi na báze peer-to-peer.

Tento strategický krok je výsledkom spolupráce s Mikro Kapital, mikrofinančnou veľmocou, ktorá prevádzkovala sekuritizačný fond s názvom Alternative. Partnerstvo Bitfinex Securities a Mikro Kapital sa snaží vniesť novú dynamiku do tokenizácie aktív a obohatiť prostredie mikrofinancovania prostredníctvom integrácie USDT.

Vďaka svojej dobre zavedenej povesti konvenčných emisií dlhopisov a širokému portfóliu pôžičiek s približne 300 000 dlžníkmi v 14 krajinách prináša Mikro Kapital do tohto úsilia neoceniteľnú odbornosť.

Paolo Ardoino, generálny riaditeľ spoločnosti Tether a CTO Bitfinex Securities, k dôležitosti podujatia poznamenal: „Tento dôkaz koncepcie presahuje rámec obyčajného získavania finančných prostriedkov – symbolizuje zásadný skok smerom k prepojeniu USDT s oblasťou mikrofinancovania. Naša spoločná výzva premosťuje priepasť medzi sférami tradičných financií a nadšencov kryptomien a objasňuje im spoločné výhody prémiových cenných papierov v kombinácii s efektívnosťou tokenizácie.“

Prekážka na ceste: Prípad ALT2611

Keď sa Bitfinex Securities vydal na túto novú cestu, narazil na neúspech pri prvom pokuse o tokenizovaný dlhopis – ALT2611 Tokenized Bond – ktorý nesplnil pôvodný cieľ získavania finančných prostriedkov. Vzhľadom na cieľ 10 miliónov dolárov v priebehu štrnástich dní sa navýšenie skončilo len s 1,5 miliónmi dolárov, čo si vyžiadalo predĺženie obdobia ponuky, aby sa dosiahla požadovaná suma.

Napriek nižšiemu odberu, ako sa predpokladalo, boli tokeny dostupné 15. novembra s predĺženým cieľovým dátumom o ďalšie dva týždne. Zo 100 000 cielených sekuritizovaných tokenov ALT2611 sa zaobstaral iba zlomok – 15 000.

Po ukončení fázy získavania finančných prostriedkov sa distribúcia cenných papierov plánuje začať do jedného týždňa. Dlhopisy sa potom zrealizujú po troch rokoch od ich emisie. Tieto finančné produkty, ktoré sa riadia zákonmi Luxemburského veľkovojvodstva, predstavujú zaujímavú možnosť pre oprávnených investorov s minimálnou počiatočnou veľkosťou nákupu 125 000 USDT a následnými obchodmi dostupnými v kusoch po 100 USDT.

Najmä dlhopis ALT2611 je zameraný na zapuzdrenie rizík spojených so sférami mikrofinančných inštitúcií, malých finančných subjektov, lízingových firiem, bánk a úverových družstiev.

Pre ďalšie objasnenie je kľúčové uviesť, že ALT2611 zostáva nedostupný pre amerických občanov alebo jednotlivcov, ktorí sa v súčasnosti nachádzajú v Spojených štátoch.

Zapojte sa do konverzácie

Pozývame našich čitateľov, aby sa zúčastnili diskusie o tejto novej križovatke tradičných financií a inovácií v oblasti kryptomien. Podeľte sa o svoje myšlienky a pohľady v sekcii komentárov nižšie o tom, ako môžu tokenizované dlhopisy predefinovať investičné stratégie vo vznikajúcej digitálnej ekonomike.

 

Mohlo by vás zaujímať

Zanechať komentár