Domovská stránka » MicroStrategy pokračuje v býčích bitcoinových investíciách pod vedením Michaela Saylora

MicroStrategy pokračuje v býčích bitcoinových investíciách pod vedením Michaela Saylora

od Július Šimon

Rastúca bitcoinová pokladnica MicroStrategy

V odvážnom pokračovaní svojej investičnej stratégie v oblasti kryptomien si MicroStrategy pod vedením generálneho riaditeľa Michaela Saylora upevnila svoju pozíciu vedúceho podnikového investora v bitcoine. Vďaka agresívnej akvizičnej stratégii spoločnosti nazhromaždila takmer 190 000 bitcoinov s ohromujúcou hodnotou viac ako 8 miliárd dolárov.

Nedávna akvizícia a vplyv na trh

Akcie spoločnosti MicroStrategy zažili obrovský nárast, medziročne vzrástli o 350 % a viezli sa na vlne vlastnej rally bitcoinov. Tento výkon nielenže postavil softvérového giganta do centra pozornosti, ale zatienil aj rast renomovaných technologických firiem. Príčinu tejto raketovo rastúcej ceny akcií možno označiť za ich najnovšiu akvizíciu: 14 620 bitcoinov zakúpených za priemernú cenu 42 110 USD za token, všetko podrobne uvedené v dokumente SEC, čo katapultuje ich hromadu bitcoinov do pôsobivých nových výšin.

Tento krok vychádza z novembrového nákupného ošiaľu, keď MicroStrategy nazbierala 16 130 bitcoinov, čo ju označilo za najvýznamnejšiu akvizíciu od februára 2021. Tento nákup ešte viac upevnil býčí postoj MicroStrategy k bitcoinom, pričom na čele stál Saylor, ktorý hlasne podporil bitcoin ako „digitálne zlato“ a vyjadril svoj neochvejný úmysel akumulovať čo najviac kryptomeny.

Pozitívna spätná väzba medzi akciami MicroStrategy a hodnotou bitcoínov

Zdá sa, že záväzok MicroStrategy voči bitcoinom sa vypláca viacerými spôsobmi. Bitcoinový býčí cyklus nielenže zvýšil hodnotu bitcoinových držieb MicroStrategy, ale tiež výrazne zvýšil trhovú kapitalizáciu spoločnosti, ktorá sa v súčasnosti pohybuje na úrovni približne 9 miliárd dolárov. Keďže bitcoin sa naďalej prijíma v hlavnom prúde a jeho cena sa pohybuje okolo 43 060 dolárov, strategické stávky MicroStrategy sa zdajú byť prezieravejšie než kedykoľvek predtým.

K optimizmu prispievajú predpovede od veľkých trhových váh, ako sú analytici Standard Chartered a Bernstein, ktorí predpovedajú, že bitcoin by mohol v nadchádzajúcich rokoch nakoniec vzrásť na úroveň 100 000 až 150 000 USD.

Investičná cesta a vyhliadky trhu MicroStrategy

Cesta MicroStrategy sa začala v roku 2020, čo znamená posun v spoločnosti smerom k získaniu podstatných aktív v kryptomenách. Odvtedy sú rozhodnutia spoločnosti o rozšírení svojho bitcoinového portfólia konzistentné, pričom Saylor je významnou hnacou silou týchto investičných rozhodnutí.

Tento záväzok je ilustrovaný nedávnymi finančnými aktivitami zameranými na zvýšenie držby bitcoinov, ako je napríklad ponuka akcií ATM, ktorá vygenerovala kapitál vo výške viac ako 610 miliónov dolárov. Výsledky týchto investícií sú jasné – začiatkom decembra už MicroStrategy sedela na odhadovanom zisku 2 miliárd dolárov zo svojich bitcoinových investícií.

Keďže MicroStrategy stojí vysoko so svojimi statnými bitcoinovými investíciami, trh to sleduje s dychtivým očakávaním. Býčia nálada okolo bitcoinových ETF a potenciálny prílev investícií, ktoré by mohli priniesť, slúži ako maják nádeje pre bitcoinových nadšencov aj investorov. Takmer 315 % nárast hodnoty akcií MicroStrategy – paralelný s 200 % nárastom bitcoinu – predstavuje zaujímavý príbeh pre kryptosféru aj pre tradičné investičné sektory.

Pozývame našich čitateľov, aby sa podelili o svoje myšlienky o tom, ako investičná stratégia MicroStrategy ovplyvňuje ceny kryptomien. Ako sa pozeráte na súhru medzi firemnými investíciami do bitcoinu a mainstreamovým akceptovaním kryptomien? Podeľte sa o svoje komentáre nižšie a zapojte sa do diskusie.

 

Mohlo by vás zaujímať

Zanechať komentár