Domovská stránka » Bitcoin prekonal 45 000 USD uprostred očakávaní SEC ETF a posunov v rezervách baníkov

Bitcoin prekonal 45 000 USD uprostred očakávaní SEC ETF a posunov v rezervách baníkov

od Lukáš Rezník

 

Novoročná rally bitcoinu

Trh s digitálnymi menami zaznamenal s príchodom nového roka pôsobivý nárast hodnoty, pričom bitcoin (BTC) bol na čele tohto poplatku. Priekopnícka kryptomena prelomila hranicu 45 000 USD a dosiahla maximum, aké nebolo zaznamenané od začiatku apríla minulého roka. Tento býčí sentiment možno čiastočne pripísať reakcii trhu na potenciálne schválenia regulačnými orgánmi.

Očakávanie bitcoinových ETF schválených SEC podporuje optimizmus

Zdá sa, že optimizmus investorov podporuje možnosť, že Americká komisia pre cenné papiere a burzu (SEC) je na pokraji schválenia série spotových bitcoinových ETF. Pozorovatelia trhu sa zaujímajú o myšlienku, že takéto schválenia zo strany regulačného orgánu by mohli viesť k širšiemu prijatiu a akceptovaniu kryptomien, čím by sa posilnila ich trhová hodnota. Povesti, že sponzori ETF by mohli dostať oznámenia o schválení začiatkom týždňa, prispeli k tejto optimistickej atmosfére v krypto priestore.

Najnovšia cenová kontrola naznačuje, že bitcoin je stabilný na úrovni 45 135 USD, čo predstavuje nárast o 6,35 % a výrazný nárast o 5,6 % za posledný deň. Tento nárast sa odráža v celom kryptoekosystéme, pričom Ethereum (ETH), Solana (SOL) a Avalanche (AVAX) sa tiež tešia nárastom o 4 % a 9 %.

Zásoby baníkov dosahujú nové minimum

V paralelnom dejovom zvrate zásoby bitcoínov v držbe krypto baníkov dosiahli najnižšie hodnoty od mája, podľa nedávnych záznamov o výberoch. Tento vývoj potenciálne naznačuje zvýšený sklon k predaju počas decembrového výkonu bitcoinu, ktorý zaznamenal nárast o viac ako 13 %.

Pochopenie trendov v zásobách baníkov

Zásoby baníkov, ktoré predstavujú skrýšu bitcoínov v peňaženkách spojených s baníkmi, zaznamenali výrazný pokles v súlade s nedávnymi pohybmi na trhu. Tento mesiac došlo k výraznému poklesu, pričom súčasná hodnota rezerv je približne 1,832 milióna BTC, čo je pokles z 1,845 milióna BTC zaznamenaných v októbri.

Analýza sociálnych médií od spoločnosti AliCharts poukázala na zaujímavú činnosť baníkov; bola predaná značná suma 3 000 BTC, čo v prepočte zhruba predstavuje 129 miliónov USD, vzhľadom na súčasnú obchodnú cenu okolo 42 891 USD.

Okrem toho metriky čistého toku z 28. decembra odhalili dominanciu odlivu s odchodom 1 524 BTC, čo prevyšuje množstvo novo vyrazených mincí. To naznačuje silnú inklináciu k vykladaniu, a nie k hromadeniu medzi baníkmi.

Pohľad do budúcnosti na halving bitcoinu

Nedá sa nepozrieť na blížiaci sa halving bitcoinu stanovený na apríl. Táto naplánovaná udalosť zníži stimuly pre baníkov o polovicu, zo 6,25 na 3,125 BTC za blok. Trhoví analytici predpovedajú, že toto zníženie ponuky by mohlo vyvolať výrazný posun v dynamike cien bitcoinu, čo by mohlo viesť k tomu, že jeho hodnota vyletí na závratných 160 000 dolárov.

Pozývame vás, aby ste sa podelili o svoje myšlienky o tomto vývoji na bitcoinovom a širšom krypto trhu. Myslíte si, že potenciálny súhlas SEC na zistenie bitcoinových ETF bude mať trvalý vplyv na trh? A ako predpokladáte nadchádzajúce zníženie o polovicu, ktoré ovplyvní cenovú trajektóriu bitcoinu? Vaše poznatky sú cenné – zapojte sa do konverzácie nižšie.

Mohlo by vás zaujímať

Zanechať komentár