Domovská stránka » Bitcoin prudko stúpa, pretože trh vidí extrémnu chamtivosť; Obchodovanie s ETF na spotové trhy je na dosah

Bitcoin prudko stúpa, pretože trh vidí extrémnu chamtivosť; Obchodovanie s ETF na spotové trhy je na dosah

od Július Šimon

 

Bitcoinový rozruch: Trh dosahuje „extrémnu chamtivosť“

Sentiment okolo bitcoinu dosahuje teploty analogické jeho historickým maximám, pričom index krypto strachu a chamtivosti signalizuje posun do zóny „extrémnej chamtivosti“. Keďže priemysel stojí na priepasti potenciálneho schválenia prvého spotového bitcoinového (BTC) fondu obchodovaného na burze (ETF), vzrušenie je hmatateľné.

Bitcoinové ETF: Zmena hry na obzore

Zvýšené nadšenie trhu sa odráža vo výraznom náraste indexu Crypto Fear & Greed Index, ktorý dosiahol pozoruhodné maximum 76 zo 100. Tento vrcholný sentiment je najintenzívnejší od novembra 2021, keď Bitcoin flirtoval so svojím najvyšším zhodnotením 69 000 dolárov. Tento index demonštroval volatilitu a výkyvy nálady na trhu a začiatkom decembra mal krátky skok v „extrémnej chamtivosti“, čo sa zhodovalo s rastom bitcoinu nad 40 000 USD a náhlym nárastom na 44 000 USD.

Táto škála sentimentu, ktorá zhromažďuje a analyzuje rôzne trhové metriky – trhovú dynamiku, rozruch na sociálnych sieťach, prieskumy a ďalšie – predstavuje denný prehľad o výhľade investorov na bitcoiny.

 ETF efekt: Prudký nárast dôvery v krypto

Investičné prostredie je vo vysokej pohotovosti, pretože sa objavujú správy o možnom schválení začiatku živého obchodovania so spotovými bitcoinovými ETF v polovici týždňa. So zdrojmi CNBC, ktoré naznačujú bezprostredné odhalenie týchto finančných produktov, krypto komunita netrpezlivo očakáva, čo by mohlo byť zlomovým momentom pre mainstreamovú adopciu Bitcoinu.

Ak by veci šli podľa šepkaných časových plánov, obchodovanie by sa mohlo rozvinúť do konca týždňa. Tento vývoj predstavuje jeden z najvýznamnejších míľnikov na ceste bitcoinu k tomu, aby sa stal základom v rôznorodom portfóliu tradičných investorov na trhu.

Cenová akcia bitcoinu: Jazda na vlne sentimentu

Pokiaľ ide o cenu, bitcoin nedávno dosiahol pozoruhodný nárast na 47 175 dolárov, čo ukazuje základnú dynamiku trhu. Aj keď sa cena mierne zmiernila, súčasné ocenenie zostáva stabilné, čo podčiarkuje optimistický sentiment zachytený rôznymi trhovými indikátormi.

Možnosť obchodovania Spot Bitcoin ETF nie je len o nových investičných produktoch, ktoré sa dostanú na trh; svedčí to o zvýšení statusu Bitcoinu vo finančnom sektore. Tento pohyb vpred prichádza po tom, čo sa javí ako odveké očakávanie od vášnivých zástancov kryptomien, ktorí to považujú za cestu širšieho prijatia a integrácie. Keď spoločnosť BlackRock podala žiadosť o spotový Bitcoin ETF, skóre trhového sentimentu bolo v zóne “strachu”. Avšak, skóre sa zvýšilo, keď niekoľko ďalších správcov aktív nasledovalo vedenie spoločnosti BlackRock.

Zdá sa, že súčasný stav trhu je vyvážený opatrným optimizmom na pozadí minulej volatility, keďže schválenie Bitcoin ETF by mohlo byť hneď za rohom. Očakáva sa, že takáto udalosť bude katalyzovať významnú vlnu investícií a potenciálne upevní miesto Bitcoinu v análoch finančných inovácií.

Neváhajte a zapojte sa do svojich myšlienok o súčasnom stave bitcoinového sentimentu a vplyve potenciálnych spotových bitcoinových ETF. Čo to znamená pre budúcnosť kryptomien? Poďme diskutovať nižšie.

 

Mohlo by vás zaujímať

Zanechať komentár