Domovská stránka » Trh s kryptomenami čaká na regulačné rozhodnutia uprostred býčieho nárastu

Trh s kryptomenami čaká na regulačné rozhodnutia uprostred býčieho nárastu

od Július Šimon

 

Bezprecedentný rast kryptomien

Oblasť digitálnych mien, najmä bitcoinov a prominentných altcoinov, ako sú Ethereum, XRP a Solana, zaznamenala explozívny nárast hodnoty, čo je odrazom očakávania seizmického posunu, keďže trhová kapitalizácia sa pohybuje okolo hranice 17 biliónov dolárov. Tento nárast prichádza v tandeme so zvýšeným očakávaním historickej udalosti v ekosystéme bitcoínov – vysoko očakávaného zníženia bitcoinu na polovicu, ktoré sa historicky spájalo s nestálymi cenovými pohybmi.

Pozorný pohľad SEC na dodržiavanie predpisov

Gary Gensler, predseda americkej komisie pre cenné papiere a burzu (SEC), nedávno vyjadril obavy z dodržiavania federálnych zákonov o cenných papieroch zo strany krypto spoločností. S náznakom opatrnosti Gensler zdôraznil dôležitosť dodržiavania platných zákonov a zdôraznil, že investori môžu byť vystavení riziku straty ochrany a prístupu k dôležitým informáciám týkajúcim sa ich kryptoinvestícií. Toto varovanie pripomína minulé aktivity SEC, vrátane predchádzajúcich upozornení Genslera, ktoré odzrkadľujú udalosti pred schválením prvého amerického Bitcoin futures ETF v roku 2021.

Nadšenci v kryptopriestore interpretujú tieto signály a špekulujú, či by podobný vzor mohol naznačovať blížiace sa schválenie spotového bitcoinového ETF, ktorý po mnoho rokov zostával vzrušujúcim, no nedosiahnutým cieľom pre kryptotrh. Právni analytici v tejto oblasti, vrátane Hailey Lennon, považujú Genslerov aktuálny komentár za racionálny prípravný krok pred potenciálnymi pozitívnymi správami o ETF.

Potenciál zeleného svetla ESC zvyšuje optimizmus na trhu

Nedávny vzostup kryptotrhu je pravdepodobne poháňaný očakávaním, že SEC môže čoskoro schváliť spotový Bitcoin ETF. Takáto podpora by pravdepodobne katalyzovala kryptotrh a posilnila by už aj tak vzostupnú dynamiku kľúčových digitálnych aktív ako Ethereum, XRP a Solana. Investori aj nadšenci zadržiavajú spoločný dych, keď SEC zvažuje množstvo žiadostí od manažérov ťažkých aktív, akými sú BlackRock a Fidelity, pričom nedávny právny triumf spoločnosti Grayscale ešte viac rozdúchaval oheň optimizmu pre jeho bitcoinovú spotovú konverziu ETF.

Štartovaciu pištoľ pre preteky o spustenie spotového Bitcoin ETF vystrelil BlackRock v polovici roku 2023. Po vzore BlackRock sa ďalší významní hráči na Wall Street, spravujúci bilióny, predháňajú v predstavení produktu, ktorý predtým hľadali dvojičky Winklevoss. Táto konkurencia výrazne zvýšila cenu bitcoinu počas druhej polovice roka a vrhla pozornosť na ďalšie hlavné kryptomeny.

Pozývame našich čitateľov, aby sa s nami zapojili a podelili sa o svoje názory na túto záležitosť nižšie. Myslíte si, že SEC nakoniec schváli bitcoinové spotové ETF a aké by to podľa vás malo dôsledky pre širší trh s kryptomenami?

 

Mohlo by vás zaujímať

Zanechať komentár