Domovská stránka » Spot Bitcoin ETF: Prvý deň obchodovania môže priniesť príliv 4 miliárd dolárov

Spot Bitcoin ETF: Prvý deň obchodovania môže priniesť príliv 4 miliárd dolárov

od Július Šimon

4 miliardy dolárov môže prísť v prvý deň obchodovania Spot Bitcoin ETF

Významný míľnik v histórii kryptomeny sa blíži. Analýzy predpovedajú, že prvý deň obchodovania so Spot Bitcoin ETFs v USA môže priniesť príliv až 4 miliárd dolárov. Americká komisia pre cenné papier a burzy (SEC) konečne udelila oficiálne schválenie 11 Spot Bitcoin ETFs v historickom rozhodnutí.

Očakávaný príliv z BlackRock

Podľa analytikov z Bloombergu by z očakávaných 4 miliárd dolárov mohlo pochádzať približne 2 miliardy dolárov z Bitcoin ETF spoločnosti BlackRock. Zelená svetlá od SEC označuje historický moment pre sektor digitálnych aktív, vzhľadom na dlhodobé očakávania a množstvo aplikácií Spot Bitcoin ETF čakajúcich na regulačné schválenie.

Manažéri fondov získavajú prístup k Bitcoinu

Schválené Spot Bitcoin ETFs vydávajú prominentné spoločnosti pre správu aktív, ako sú Fidelity, Franklin Templeton a BlackRock. Tieto fondy Bitcoinu sú pripravené označiť novú kapitolu v krajinách investícií do kryptomeny.

Reakcie na schválenie

Ripple CEO Brad Garlinghouse v nedávnom príspevku na X (predtým Twitter) uviedol: “Význam tohto momentu nemožno prehliadnuť.” Predpokladá, že to bude ďalší katalyzátor pre inštitucionálne investície / adopciu.

Úloha Grayscale v schválení ETF

CEO spoločnosti Coinbase Brian Armstrong a právny riaditeľ platformy Paul Grewal obaja poukázali na to, že Grayscale zohral kľúčovú úlohu pri schválení spot Bitcoin ETFs.

Záver

Ako trh netrpezlivo očakáva rozvinutie udalostí, pozornosť zostáva na potenciálnom vplyve a úspešnej trajektórii týchto nedávno schválených investičných produktov.


Vaše myšlienky sú pre nás dôležité!  Pozývame vás, aby ste sa podelili o svoje názory a komentáre nižšie.

Mohlo by vás zaujímať

Zanechať komentár