Domovská stránka » Spotové Bitcoin ETF schválené: Príchod revolúcie v krypto svete!

Spotové Bitcoin ETF schválené: Príchod revolúcie v krypto svete!

od Július Šimon

Schválenie spotových Bitcoin ETF: Reakcie krypto priemyslu

Spotové Bitcoin ETF boli schválené a krypto priemysel reaguje. Toto je míľnik pre adopciu kryptomien, keďže Americká Komisia pre burzový dohľad (SEC) dnes dala zelenú pre obchodovanie s Bitcoinovými burzovými fondmi (ETF).

O čom to je?

U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) sa dnes rozhodla schváliť množstvo žiadostí o spotové bitcoinové ETF. Viac ako 10 rokov po prvom podaní žiadosti o krypto-bazovaný burzový fond, typ finančného produktu navrhnutého na sledovanie iných aktív ako komodity a akcie, SEC sa rozhodla schváliť prvé ETF, ktoré sledujú spotovú trhovú cenu bitcoinu.

Dôsledky schválenia

Mnohí analytici veria, že tieto produkty, ktoré uviedli na trh mnohí ťažkí hráči z Wall Streetu, vrátane BlackRock, Fidelity a VanEck, ako aj mnoho krypto domorodých firiem, by mohli priviesť významný kapitál do bitcoinu. Larry Fink, CEO najväčšej správcovskej spoločnosti na svete BlackRock, povedal, že firma podala žiadosť o zoznam bitcoinových ETF minulý rok konkrétne preto, lebo bol jasný dopyt zákazníkov po niečom takom. Toto rozhodnutie otvorilo priehrady, s následnými konkurenčnými žiadosťami. Bitcoin odvtedy získal viac ako 160%, na základe myšlienky, že ak SEC schváli bitcoinové ETF, akýkoľvek počet malých investorov a spoločností by sa rozhodli investovať do bitcoinu.

Čo to znamená pre budúcnosť?

Standard Chartered predpovedal, že do bitcoinových ETF v USA by tento rok mohlo prúdiť až 100 miliárd dolárov. Všetko toto zostáva vidieť, ale teraz, keď SEC rozhodol schváliť 11 z 13 žiadostí o bitcoinové ETF, svet to uvidí. CoinDesk hovoril s mnohými odborníkmi – obchodníkmi, výkonnými pracovníkmi a analytikmi – aby zistil, čo tento moment znamená pre celý krypto priemysel do budúcnosti.

Dopad na cenu kryptomien

Schválenie Bitcoin ETF môže mať významný dopad na cenu kryptomien. Mnohí analytici predpovedajú, že to môže priviesť významný kapitál do bitcoinu a tým potenciálne zvýšiť jeho cenu. Avšak, ako to ovplyvní ostatné kryptomeny, je otázne. Niektorí môžu predpokladať, že ak sa zvýši hodnota Bitcoinu, zvýši sa aj hodnota ostatných kryptomien, zatiaľ čo iní môžu predpokladať, že to môže viesť k presunu kapitálu z ostatných kryptomien do Bitcoinu. Ako to nakoniec ovplyvní trh s kryptomenami, zostáva otvorené.

Záver

Schválenie Bitcoin ETF jasne ukázalo, že tradičné finančné inštitúcie majú významnú úlohu pri určovaní toho, ako sa krypto trhy vyvíjajú. Toto je významný krok vpred pre celý krypto priemysel a môže mať významný dopad na trh s Bitcoinom.

Čo si myslíte o schválení spotových Bitcoin ETF? Ako to podľa vás ovplyvní cenu kryptomien? Vaše názory a predpovede sú pre nás dôležité. Pridajte svoje komentáre nižšie a zapojte sa do diskusie.

Mohlo by vás zaujímať

Zanechať komentár