Domovská stránka » Coinbase a žltá karta vytvoria alianciu na podporu rastu kryptomien v Afrike

Coinbase a žltá karta vytvoria alianciu na podporu rastu kryptomien v Afrike

od Lukáš Rezník

 

Otvára sa nová brána: Coinbase spája sily so žltou kartou v Afrike

V rámci strategickej snahy zvýšiť rozšírenosť digitálnej meny v Afrike, Coinbase, titán v oblasti výmeny kryptomien, oznámil kľúčové partnerstvo so spoločnosťou Yellow Card, ktorá je svetoznámym predstaviteľom africkej digitálnej meny. Táto aliancia sľubuje, že poskytne 20 africkým národom neobmedzený prístup k širokému spektru ponúk Coinbase, pričom upozorňuje na rozšírenie dostupnosti stablecoinov USD (USDC) na kontinente.

Vydláždenie budúcnosti pomocou USDC a integrácie L2

Integrácia Coinbase so žltou kartou predstavuje významný krok smerom k modernizácii finančnej infraštruktúry Afriky. Podľa vyhlásenia spoločnosti Coinbase z 11. januára táto spolupráca zmení ekonomické prostredie zavedením miliónov dolárov do USDC a zvýšením efektívnosti transakcií prostredníctvom rýchlych, spoľahlivých a nákladovo efektívnych riešení s využitím priekopníckej decentralizovanej základne L2, ktorá je prístupná cez Coinbase aj Yellow. Platformy karty.

Tento tím predstavuje seizmickú aktualizáciu finančnej autonómie pre afrických používateľov, ktorá je v súlade s najnovším technologickým pokrokom. Produkty Coinbase, vrátane USDC, budú dostupné prostredníctvom množstva miestnych platobných kanálov, ktoré zahŕňajú zavedenú prítomnosť a platobné koľajnice Yellow Card. Táto symbióza umožní používateľom bezproblémovo previesť fiat menu na BTC a USDC na súhrnnej základni Ethereum vrstvy 2.

Používatelia Coinbase Wallet môžu ťažiť z novo pridanej funkcie, ktorá umožňuje zjednodušené prevody prostredníctvom odkazov na sociálne médiá z platforiem ako iMessage, Telegram, WhatsApp, Facebook a Instagram, čo predznamenáva novú éru pohodlia v digitálnych transakciách.

Nová hranica digitálnej meny: Ekonomická príležitosť v Afrike

Afrika, demograficky najmladší kontinent, je považovaná za úrodnú pôdu pre rušivé finančné technológie, ako sú kryptomeny. Ekonomické výzvy, ako je vysoká inflácia a závislosť od remitencií, robia z ponúk ako USDC neoceniteľný zdroj. Coinbase a Yellow Card využívajú túto partnerskú stratégiu na zmiernenie ekonomického napätia poskytovaním uskutočniteľnejších spôsobov transakcií, čo by mohlo viesť k lepším ekonomickým príležitostiam pre prevažne mladšiu populáciu.

Technologické zlúčenie predstavuje žiarivý maják pokroku, ktorý umožňuje obchodu kvitnúť s väčšou jednoduchosťou po celom africkom kontinente. S regionálnou odbornosťou Yellow Card a globálnym vplyvom Coinbase je iniciatíva pripravená na oživenie ekonomickej účasti pre ďalšiu miliardu občanov.

Objatie kryptomeny: Nadšené prijatie Afriky

Africké krajiny sú čoraz viac otvorené riešeniam s kryptomenami ako odpoveďou na dlhodobé problémy s bankovníctvom a stabilitou meny. Najčastejšie využitia kryptomien na kontinente zahŕňajú medzinárodné platby, rodinné remitencie a ochranu pred inflačnými tlakmi.

Dáta z BitcoinAfrica.io zdôrazňujú krajiny ako Juhoafrickú republiku, Nigériu, Zimbabwe, Kenyu a Ghánu ako vedúce adoptéry Bitcoinu. Medzitým Stredoafrická republika upútala pozornosť tým, že na krátko urobila Bitcoin legálnou menou pred tým, ako začala skúmať svoju vlastnú iniciatívu krypto tokenov, Sango Coin.

Relevancia pre celý kontinent: Mladá demografia poháňa záujem o kryptomenu

Partnerstvo odzrkadľuje uznanie Coinbase mladistvého záujmu o technológiu v Afrike. Štatistiky ukazujú celosvetový trend, kde väčšina majiteľov kryptomien je mladších ako 35 rokov, čo sa zhoduje s demografickým profilom Afriky. Partnerstvo sa snaží nahradiť staré finančné systémy, ktoré sa potácajú na pomalosti a poplatkoch, pestovaním moderného decentralizovaného riešenia bez geografických obmedzení.

Tak ako niektoré regióny preskočili z desktopov na mobilný prístup na internet, Coinbase predstavuje podobné obídenie, kde sú zastarané finančné metódy nahradené sofistikovanými, bezhraničnými a decentralizovanými alternatívami. Oznámenie spoločnosti o ambícii získať licenciu na spustenie krypto derivátov v Európskej únii ďalej posilňuje jej záväzok rozšíriť finančný obzor prostredníctvom digitálnych aktív.

Pozývame našich čitateľov, aby sa vyjadrili k tomuto významnému partnerstvu a jeho dôsledkom pre budúcnosť financií a kryptomeny v Afrike. Čo si myslíte, ako toto partnerstvo ovplyvní ceny kryptomien? Ste optimistickí ohľadom vyhliadok? Zdieľajte svoje myšlienky a postrehy v komentároch nižšie.

 

 

Mohlo by vás zaujímať

Zanechať komentár