Domovská stránka » Akciové ceny ťažby kryptomien klesajú v súvislosti so spustením nových Bitcoin ETF

Akciové ceny ťažby kryptomien klesajú v súvislosti so spustením nových Bitcoin ETF

od Július Šimon

Posun na trhu k Bitcoin ETF spúšťa výpredaje akcií ťažobných spoločností kryptomien

Investori do ťažobných spoločností kryptomien zažili nepriaznivú trhovú epizódu, keď sa vyskytol významný výpredaj, najmä vo štvrtok. Hlavní hráči v ťažbe kryptomien čelili prudkým poklesom, pričom akcie Marathon Digital Holdings (MARA), Riot Platforms (RIOT) a Bitfarms (BITF) klesli o 12,60%, 15,82% a 13,33%.

Pôvab nových Bitcoin Spot ETF

Dramatický pokles hodnotenia akcií ťažobných spoločností je vo veľkej miere pripisovaný príchodu spot Bitcoin ETF na obchodnú scénu. Tieto finančné produkty ponúkajú priamu investičnú príležitosť do Bitcoinu a upútali pozornosť investičnej komunity. V prvý deň obchodovania sa v týchto Bitcoin ETF vymenilo ohromujúcich 4,6 miliardy dolárov. Tento vysoký obchodný objem naznačuje, že aspoň niektorí investori presmerovali svoju pozornosť – a prostriedky – od akcií ťažobných spoločností Bitcoin, pravdepodobne hľadajúc priamejšiu expozíciu voči Bitcoinu prostredníctvom týchto nových ponúk.

Nadšenci pre kryptomeny pozorne sledovali vývoj spot kryptomenových ETF, v nádeji na ich schválenie. Prekvapivo, všetkých 11 spot Bitcoin ETF, ktoré boli pod kontrolou Komisie pre cenné papiere a burzy (SEC), dostalo zelenú na obchodovanie. Ich schválenie nielen diverzifikuje možnosti investorov, ale tiež signalizuje robustné regulačné prijatie kryptomien.

Žiadne ETF pre Altcoiny, ale väčší záujem o ponuky Spot Bitcoin

Konkrétnym tlakovým bodom pre akcie ťažobných spoločností je ich primárne zameranie na výrobu nového Bitcoinu. Momentálne je pozornosť trhu zameraná na tieto nové spot Bitcoin ETF a až kým nebudú spot ETF pre iné kryptomeny – alebo altcoiny – pozornosť sa môže naďalej sústrediť na Bitcoin.

Príležitosť medzi prehnanou reakciou?

Napriek reflexívnej reakcii trhu, ktorá viedla k významnému poklesu akcií ťažobných spoločností, existuje argument pre podhodnotenie týchto spoločností. Investori vnímajú príležitosť, pretože tento pokles nevyplynul z žiadnych negatívnych vývojov špecifických pre ťažiarov a cena Bitcoinu má vzostupnú tendenciu. Výpredaj by preto mohol byť prehnanou reakciou, čo vedie k potenciálne neudržateľnému podhodnoteniu na trhu.

Avšak, opatrnosť rezonuje ako bežná téma v investičnej diskurze okolo aktív súvisiacich s kryptomenami. Vrodená volatilita týchto aktív znamená, že vysoké riziko je vždy súčasťou rovnice.Investori sú neustále upozorňovaní na to, že v týchto trhoch je opatrnosť nevyhnutná.

Pozývame čitateľov, aby zdieľali svoje myšlienky o tomto posune v investičných trendoch z akcií ťažobných spoločností na Bitcoin ETF. Myslíte si, že akcie ťažobných spoločností sa zotavia, alebo budú Bitcoin ETF dominovať investičnú krajinu? Komentujte nižšie so svojimi postrehmi.

Mohlo by vás zaujímať

Zanechať komentár