Domovská stránka » Trezor Security Breach vystavuje 66 000 používateľov potenciálnym phishingovým útokom

Trezor Security Breach vystavuje 66 000 používateľov potenciálnym phishingovým útokom

od Lukáš Rezník

 

Trezor upozorňuje používateľov na Hack portálu podpory

Spoločnosť Trezor zaoberajúca sa hardvérovou peňaženkou nedávno priznala významné narušenie bezpečnosti, ktoré viedlo k odhaleniu kontaktných údajov približne 66 000 jej používateľov. 20. januára spoločnosť zverejnila správu, že jej systém lístkov na zákaznícku podporu, udržiavaný prostredníctvom služby tretej strany, bol napadnutý neoprávneným subjektom.

Okamžitá reakcia na porušenie údajov

Zatiaľ čo porušenie bolo objavené 17. januára, Trezor sa aktívne snažil zmierniť dopad na svojich používateľov. Spoločnosť rýchlo rozpoznala riziká narušenia a napriek nepotvrdenému odhaleniu prijala definitívne opatrenia, aby informovala používateľov, ktorí komunikovali s tímom podpory z predchádzajúceho roka, o potenciálnom ohrození ich osobných kontaktných údajov.

V reakcii na to Trezorov tím rozoslal upozornenia všetkým 66 000 kontaktom potenciálne ovplyvneným narušením, pričom im odporučil nebezpečenstvo pokusov o phishing – podvodné praktiky, pri ktorých útočníci vystupujú ako legitímne inštitúcie na získavanie citlivých informácií.

Phishingové podvody sa zameriavajú na používateľov Trezoru

Phishing, akt vydávania sa za dôveryhodnú entitu s cieľom zavádzať jednotlivcov, aby zverejnili súkromné informácie, predstavuje významnú hrozbu. Po incidente podnikol Trezor rýchle opatrenia a varoval používateľov pred potenciálnou eskaláciou phishingového úsilia. Aj keď od porušenia nezistili nárast phishingových útokov, zdôraznili, že táto možnosť zostáva otvorená kvôli odhaleniu e-mailových adries.

Spoločnosť ubezpečila svojich zákazníkov, že bezpečnosť ich finančných prostriedkov zostala nedotknutá a že peňaženky naďalej poskytujú bezpečné chladné úložisko pre ich digitálne aktíva. Používatelia boli informovaní o narušení do hodiny od udalosti, pričom sa zdôraznilo, že neboli zverejnené žiadne citlivé frázy o obnove.

Záznam o bezpečnosti Trezora

Napriek svojej popularite ako bezpečného poskytovateľa hardvérovej peňaženky pre kryptomeny sa Trezor v priebehu rokov stretol s niekoľkými bezpečnostnými výzvami. Predovšetkým bola zapletená do incidentov, od phishingových kampaní napodobňujúcich jej webovú stránku, až po problémy s falošnými hardvérovými peňaženkami, ktoré kompromitovali súkromné kľúče, a dokonca aj závažnejšiu zraniteľnosť hardvéru, ktorú využíva spoločnosť Unciphered na kybernetickú bezpečnosť.

Trezor však preukázal odhodlanie rýchlo napraviť zraniteľné miesta, čo dokazuje ich rýchla aktualizácia firmvéru po hlásenom zneužití hardvérovej funkcie Unciphered.

Pokračujúce úsilie proti kybernetickým hrozbám

Nedávny bezpečnostný incident zaradil Trezor medzi mnohé spoločnosti v krypto priestore, ktoré zápasia s kybernetickými hrozbami. Keďže protivníci neustále hľadajú slabé miesta v čoraz zložitejšej sfére digitálnych financií, poskytovatelia neustále pretekajú, aby zostali na čele.

Najnovší incident spoločnosti Trezor – vážna pripomienka rastúcej sofistikovanosti kybernetických útokov – slúži na posilnenie potreby neustálej ostražitosti, rýchlej reakcie a transparentnosti zo strany spoločností, ktoré majú citlivé údaje o používateľoch.

Čo si myslíte o bezpečnostných zraniteľnostiach Trezoru a ich riešení v prípade nedávneho narušenia bezpečnosti? Dostali ste e-mail od spoločnosti Trezor alebo ste si všimli nejakú podozrivú aktivitu súvisiacu s vaším účtom? Pozývame našich čitateľov, aby sa podelili o svoje postrehy v komentároch nižšie.

 

Mohlo by vás zaujímať

Zanechať komentár