Domovská stránka » Cena dogecoinu stúpa po špekuláciách o novej funkcii XPayments

Cena dogecoinu stúpa po špekuláciách o novej funkcii XPayments

od Lukáš Rezník

 

Doge na vzostupe: Nový účet spôsobuje nárast ceny

Populárna memecoin, Dogecoin (DOGE), zaznamenala výrazný nárast svojej ceny, dosahujúc týždenný vrchol, ktorý súvisel s odhalením nového účtu “XPayments” na premenovanej sociálnej mediálnej platforme, predtým známej ako Twitter. Počet sledovateľov tohto účtu prekročil hranicu 100 000, čo vyvolalo konverzácie a vzrušenie v komunite DOGE.

Špekulácie poháňajú prudký nárast

Počas krátkeho deväťhodinového obdobia od večera 20. januára zaznamenal DOGE výrazný nárast o 12,8 %, čím vytvoril týždenný rekord, keď jeho hodnota v skorých ranných hodinách 21. januára dosiahla 0,08978 USD. Tieto informácie zdôrazňujú pôsobivý výkon mince na inak neistom trhu.

Po tomto vrchole však hodnota Dogecoinu zaznamenala mierny pokles, v súčasnosti má hodnotu približne 0,08330 USD. Týždenný výkon pre DOGE je viditeľne prerušovaný prudkým nárastom.

Musk efekt a potenciál platieb XP

Intrigy okolo účtu XPayments sa ešte musia rozptýliť, keďže neboli zverejnené žiadne oficiálne príspevky ani oznámenia týkajúce sa jeho skutočného účelu. X mlčí o celej šírke platobných funkcií, ktoré chce spustiť. Napriek tomu sú obchodníci a investori plní špekulácií, že DOGE môže hrať úlohu v tejto novej funkcii, najmä vzhľadom na to, že majiteľ stránky Elon Musk túto mincu podporuje.

Musk, vášnivý zástanca dogecoinu, bol dôsledný vo svojom nadšení pre kryptomenu a nedal sa odradiť ani počas náročných poklesov trhu. Zástancovia dogecoinu presadzovali toto hnutie s pocitmi, ktoré sa zhodujú s potenciálom digitálnej meny stať sa skutočným médiom pre finančné transakcie.

Komunita je plná špekulatívnych rozhovorov odvtedy, čo sa od Muska objavili nejasné, ale naznačujúce príspevky, ktoré zahŕňajú záhadné aktualizácie jeho profilov na sociálnych sieťach. Niektorí fanúšikovia s bystrým zrakom zaznamenali prípady, ako napríklad symbol dogecoinu, ktorý sa objavil na nepravdepodobných miestach v Muskovej verejnej komunikácii.

Očakávanie integrácie DOGE na platforme nie je čisto založené na zbožnom želaní. Medzi historické precedensy patrí, že Musk uľahčil akceptovanie DOGE na nákupy tovaru pre svoju automobilovú spoločnosť Tesla a dočasne upravil logo Twitteru tak, aby odrážalo logo Dogecoinu, čo zvýšilo cenu mince.

Muskova vízia integrácie platieb

Muskova zmienka o perspektívnych platobných službách na platforme, ktorých spustenie sa očakáva v polovici roku 2024, zintenzívnila dynamiku špekulácií. V súvislosti s týmto očakávaním krok spoločnosti k zabezpečeniu licencií na prevod peňazí v mnohých štátoch USA pridáva na dôveryhodnosti potenciálnej integrácii platieb v kryptomenách.

Komunita váha

Dogecoinová komunita naďalej pozorne sleduje vývoj XPayments a mnohí dúfajú v priaznivý výsledok, ktorý ďalej legitimizuje memecoin ako životaschopnú možnosť platby. Odvráti Dogecoin prezývku „shitcoin“, s ktorou je niekedy označovaný, a spôsobí revolúciu v tom, ako používatelia ovládajú svoje peniaze na platforme? Čas ukáže a nadšenie komunity zostáva citeľné.

Radi by sme počuli, čo si myslíte o najnovšom náraste Dogecoinu a budúcnosti platieb v kryptomenách na sociálnych platformách. Veríte, že DOGE sa stane štandardnou platobnou menou na X? Podeľte sa o svoje myšlienky v komentároch nižšie!

 

Mohlo by vás zaujímať

Zanechať komentár