Domovská stránka » Solana uvádza vylepšené štandardy tokenov s funkciou ‘Rozšírenia tokenov’.

Solana uvádza vylepšené štandardy tokenov s funkciou ‘Rozšírenia tokenov’.

od Július Šimon

 

Inovatívne vylepšenie Solany pre SPL tokeny

Spoločnosť Solana predstavila inovatívny upgrade svojich tokenov SPL nazývaný „rozšírenia tokenov“, ktorého cieľom je poskytnúť všestrannejší a programovateľnejší rámec pre ekosystém tokenov v rámci svojej siete. Tieto rozšírenia sú nastavené tak, aby ponúkali funkcie, ktoré pripomínajú možnosti, ktoré sa nachádzajú v široko uznávanom štandarde tokenov ERC-20 Ethereum.

Prichádza nová éra funkcií tokenov

Dňa 24. januára 2024 vydala Solana Foundation tlačové vyhlásenie, v ktorom debutovali rozšírenia tokenov. Nový štandard sa ponúka ako revolučný krok v štandarde SPL Token, ktorý programátorom sľubuje praktické ovládanie, ktoré je často spojené s nastaveniami súkromného blockchainu. Tento najnovší vývoj je navrhnutý s ohľadom na rôznorodé potreby tvorcov v sektoroch, ako sú platobné systémy, emisia stablecoinov a tokenizácia aktív v reálnom svete (RWA).

Oznámenie Solana Foundation rozpracúva rôzne aplikácie pre rozšírenia tokenov, pričom zdôrazňuje umožnenie pokročilého správania tokenov, implementáciu poplatkov za prenos tokenov, ako aj možnosť dôverných prevodov uľahčených dôkazmi s nulovými znalosťami.

Solana presadzuje tieto pokroky nielen ako technický skok, ale aj ako vstupnú bránu k zlepšeniu spôsobu, akým sa podniky môžu zosúladiť s technológiou blockchain, zaisťujúc súlad, bezpečnosť a efektívne prijímanie on-chain praktík.

Token Extensions: Rozšírenie horizontov pre vývojárske inovácie

Ťažisko rozšírení tokenov spoločnosti Solana Labs spočíva v ich záväzku obohatiť skúsenosti vývojárov na platforme a využiť etablované snímky spoločnosti Solana ako prostredia vhodného pre vývojárov. Zámer je jasný: vyzbrojiť vývojárov súborom funkcií, ktoré môžu viesť k oveľa kreatívnejšej a mnohostrannejšej tvorbe aplikácií v sieti Solana.

Vďaka funkciám, ako sú prenosové háčiky a poplatky, dôverné prevody, trvalé poverenie a neprenosné tokeny, tieto rozšírenia pripravujú cestu pre zložité a bezpečné ekosystémy tokenov. Nielenže pripravujú pôdu pre nové obchodné modely prostredníctvom poplatkov za prevod, ale tiež zaisťujú súkromie s možnosťami dôvernosti a ponúkajú bezkonkurenčnú kontrolu s trvalou delegovanou právomocou – výhoda pre tokenizáciu citlivých aktív.

Hlavní hráči prijímajú nové funkcie tokenu Solanu

Prominentné mená v oblasti kryptomien, vrátane spoločnosti Paxos a spoločnosti GMO-Z.com Trust Company so sídlom v New Yorku, už začali využívať tieto rozšírenia tokenov na umiestňovanie stablecoinov na blockchaine Solana. Ich iniciatíva svedčí o rastúcej dôvere podniku v schopnosť spoločnosti Solana vyhovieť komplexným požiadavkám na dodržiavanie predpisov a zároveň podporovať inovácie v doméne Web3.

Potenciál Solana je ďalej podporovaný veľkými hráčmi v oblasti fintech, ako sú Visa a Stripe, ktorí na vlastnej koži zažili výkonnostné výhody siete. Rozšírenia tokenov pripravili Solana na rozšírenie obzorov pre aplikáciu blockchainu vo veľkých regulovaných operáciách. Ozvenou týchto pocitov, Sheraz Shere, vedúci platobných služieb nadácie Solana, opakuje postavenie Solany ako preferovanej blockchainovej platformy pre podnikové výskumy Web3.

Pozývame našich čitateľov, aby preskúmali dôsledky rozšírení tokenov spoločnosti Solana a zapojili sa do konverzácie nižšie. Čo si myslíte o tomto novom vývoji? Môže Solana spochybniť dominanciu Etherea týmito inovatívnymi funkciami?

 

Mohlo by vás zaujímať

Zanechať komentár