Domovská stránka » Kryptomeny v Kongrese: Účtovná kniha amerických senátorov priateľských voči kryptomenám a rovnováha politiky digitálnej meny

Kryptomeny v Kongrese: Účtovná kniha amerických senátorov priateľských voči kryptomenám a rovnováha politiky digitálnej meny

od Július Šimon

Kryptosférické podnebie v Kapitole

Politická scéna v Senáte Spojených štátov vykazuje rastúci záujem o kryptomeny, s pozoruhodným straníckym rozdielom v sentimente voči tejto triede digitálnych aktív. Nedávne šírenie údajov advokátskou organizáciou Stand with Crypto poukazuje na to, že skupina senátorov vyjadruje svoju podporu krypto priemyslu.

Republikánski senátori sú lídrami v obhajobe kryptomien

V popredí obhajoby pro-krypto sú republikánski senátori Cynthia Lumnis a Ted Burr. Lumnis, ktorý presadzuje osem legislatívnych návrhov a urobil viac ako sto verejných vyhlásení na podporu kryptomien, a Burr tiež presadil osem zákonov spolu s dvoma desiatkami vyhlásení, sú vedúcimi osobnosťami, ktoré riadia kryptografický príbeh v Senáte.

Spomedzi svojich republikánskych kolegov k pro-krypto dialógu významne prispievajú aj senátori Ted Cruz a Bill Hagerty, ktorí medzi sebou zhromaždili kombináciu piatich návrhov zákonov a takmer stovky vyhlásení. Celkovo 18 senátorov vyjadrilo pozitívny postoj k kryptomenám, z toho 14 republikánov a menšina štyroch demokratov.

Opozičná aréna

Údaje naopak naznačujú, že takmer tretina Senátu sa zdá byť rozhodne proti integrácii kryptomien, pričom túto frakciu tvorí 23 demokratických senátorov, päť republikánov a dvaja nezávislí. So 100 senátormi v jednotlivých štátoch divízia predstavuje pozoruhodnú polarizáciu, pokiaľ ide o akceptovanie digitálnych aktív na federálnej legislatívnej úrovni.

Významné politické osobnosti s prezidentskými ambíciami, ako Donald Trump a Robert F. Kennedy Jr., sa prikláňajú k podpore kryptomien. Najmä Kennedy začlenil bitcoin ako ústredný prvok do svojej kampane a navrhol potenciálne legislatívne opatrenia priaznivé pre krypto, ak by sa mu podarilo získať voľby.

Na druhej strane, postoj prezidenta Joea Bidena je katalogizovaný ako negatívny voči krypto doméne, pričom niekoľko verejných vyhlásení signalizuje obavy z digitálnych aktív.

Anti-krypto kampaň Elizabeth Warrenovej

Kľúčovým členom medzi kryptoskeptikmi je senátorka Elizabeth Warrenová, ktorá nielenže sponzorovala tri návrhy zákonov s cieľom regulovať kryptomeny, ale vydala aj množstvo vyhlásení kritických voči tomuto odvetviu. Warren’s Digital Asset Anti-Money Laundering Act má za cieľ zakázať neopatrené peňaženky a priniesť digitálne peniaze do rámca tradičných finančných regulačných opatrení, čo odráža jej proaktívny prístup k obmedzeniu nezákonného používania kryptomien.

Napriek podpore oboch strán Warrenova legislatíva čelí odporu zo strany advokačných skupín, ktoré tvrdia, že nemusí účinne riešiť zneužívanie digitálnych mien. Warrenove vyhlásenia na sociálnych sieťach zdôrazňujúc jej obavy posilňujú jej pozíciu, že kryptomeny by mohli potenciálne slúžiť ako kanál pre nezákonné aktivity vrátane financovania terorizmu, a to aj napriek dôkazom naznačujúcim jemnejšiu realitu.

Otázky týkajúce sa používania kryptomien v globálnych financiách, vrátane jej úlohy pri obchádzaní sankcií a prispievaní k rizikám národnej bezpečnosti, naďalej podporujú diskusiu v politickej sfére. Zatiaľ čo zákonodarcovia zápasia so zložitosťou regulácie vznikajúcej technológie, diskusia o jej mieste v ekonomike zostáva kritickou a spornou témou.

Tieto faktory môžu spôsobiť výrazné fluktuácie v cenách kryptomien, čo môže mať vplyv na investorov a trhy po celom svete. Neváhajte sa zapojiť do konverzácie a podeľte sa o svoje myšlienky a názory na túto tému nižšie.

 

Mohlo by vás zaujímať

Zanechať komentár