Domovská stránka » DZ Bank spustila pilotný program obchodovania s kryptomenami

DZ Bank spustila pilotný program obchodovania s kryptomenami

od Július Šimon

 

Odvážna krypto iniciatíva DZ Banky

DZ Bank, jedna z popredných nemeckých finančných veľmocí, sa pripravuje na spustenie ambiciózneho pilotného programu zameraného na rastúci trh s kryptomenami. Podľa člena predstavenstva Souada Benkredda si frankfurtská inštitúcia nielen namáča prsty do vody digitálnej meny, ale je pripravená ponúknuť svojim klientom celý rad kryptomien. Tento krok je zameraný najmä na investorov, ktorí uprednostňujú praktický prístup k svojim investičným stratégiám a vyhýbajú sa tradičnému finančnému poradenstvu.

Prijímanie digitálnych aktív uprostred rastúceho dopytu

Rozhodnutie poskytovať tieto služby prichádza v dôsledku značného záujmu v rámci bankového sektora, ako spomenul Benkredda počas rozhovoru pre Bloomberg. Odlišný pohľad na nálady v týchto finančných inštitúciách, ako to odhalila štúdia Genoverband – centrálnej audítorskej a poradenskej organizácie pre kolektív viac ako 2,5 tisíc družstiev – ukazuje, že každá druhá banka má záujem ponúkať svojim zákazníkom krypto riešenia. Benkredda však zdôraznil, že konečná výzva na začlenenie takýchto ponúk leží na samotných bankách.

DZ Bank so značným portfóliom aktív v hodnote 627 miliárd USD nie je v oblasti kryptomien žiadnou neznámou. Banka sa dostala na titulky už v novembri spustením platformy na úschovu kryptomien s technológiou Ripple. Tento strategický krok bol predchodcom spolupráce banky s Metaco, čo signalizuje zameranie DZ Bank na rozvoj kryptocentrických služieb.

Keďže DZ Bank sa umiestňuje v popredí finančných inovácií, skúška, ktorá sa má začať v roku 2024, predstavuje prispôsobenie sa potrebám trhu investorov, ktorí sa snažia integrovať kryptomeny do svojich portfólií.

Vítame našich čitateľov, aby sa podelili o svoje poznatky o vpáde DZ Bank do obchodovania s kryptomenami. Čo si myslíte o tradičných bankách, ktoré ponúkajú krypto služby? Myslíte si, že to ovplyvní aj ceny kryptomien? Dajte nám vedieť v komentároch nižšie.

Mohlo by vás zaujímať

Zanechať komentár