Domovská stránka » Binance ponúka 5 miliónov dolárov, aby vykorenila vnútornú korupciu uprostred obáv zo zoznamu tokenov

Binance ponúka 5 miliónov dolárov, aby vykorenila vnútornú korupciu uprostred obáv zo zoznamu tokenov

od Lukáš Rezník

Binance rieši obvinenia z obchodovania zasvätených osôb pomocou programu odmien

Uprostred pretrvávajúcich obáv z obchodovania s dôvernými informáciami v rámci kryptomenovej burzy Binance iniciovala spoluzakladateľka spoločnosti Yi He významnú reakciu na zabezpečenie integrity procesu kótovania tokenov. Prudký pokles hodnoty Roninu (RON) bezprostredne po jeho pridaní na burzu Binance podnietil špekulácie a obvinenia z interných pochybení.

Zvýšená kontrola po poklese ceny RON

Rýchly pokles ceny Roninu po jeho zalistovaní na Binance vyvolal poplašné zvony v krypto komunite. Pred uvedením na burzu zaznamenal RON výrazný nárast o viac ako 30 %, ale do hodiny po ohlásení zaraďovania stratil 18 % svojej hodnoty a v priebehu dňa pokračoval v poklese o viac ako štvrtinu. Táto nestálosť pritiahla značnú pozornosť na potenciál zneužitia dôverných informácií v zoznamoch tokenov.

Podozrenie z nesprávneho konania sa ešte viac prehĺbilo po zisteníach Conora Grogana, riaditeľa spoločnosti Coinbase. Grogan poukázal na niekoľko peňaženiek, ktoré pravidelne nakupovali tokeny tesne predtým, ako boli zaradené na burzu Binance, a krátko potom ich predali. Tieto skutočnosti naznačujú možnosť,že informácie mohli unikať od niekoho z burzy.

Program odmien na odvrátenie vnútornej korupcie

V snahe vyriešiť tieto obavy a zachovať spravodlivosť v procese zaraďovania sa Yi He zaviazala k rozsiahlym zmenám vo vnútorných politikách Binance.. Ústredným bodom týchto reforiem je implementácia programu odmien, ktorý ponúka 10 000 až 5 miliónov dolárov za informácie, ktoré môžu potvrdiť korupčné aktivity medzi členmi tímu Binance. Cieľom tohto opatrenia je stimulovať oznamovanie a odrádzať od korupcie prekračovaním potenciálnych nezákonných ziskov, ktoré by skorumpovaný zamestnanec mohol získať, čo je pojem hovorovo označovaný ako „sklad potkanov“.

Prísnejšie opatrenia sa prijímajú aj voči zamestnancom Binance, ktorí sa priamo podieľajú na procese zaraďovania tokenov. Yi He naznačila, že bude prijatý prístup stupňovitého trestu s počiatočnými varovaniami vedúcimi k ukončeniu pri opakovanom porušení.

Strategické opatrenia na zachovanie dôvernosti

Okrem finančnej odmeny Yi He oznámila aj preventívne stratégie na ochranu burzy pred únikmi. Projekty, pri ktorých sa najímajú bývalí zamestnanci Binance prepustení pre korupciu, budú čeliť permanentnej čiernej listine. Navyše, Binance zavedie prísnejšie protokoly pre externú komunikáciu a pohrozí zrušením zaraďovania, ak budú akékoľvek podrobnosti predčasne zverejnené.

Binance investuje do technických vylepšení, aby zabránila automatickým skriptom zisťovať a využívať oznámenia, pričom si uvedomuje obmedzenia súčasných postupov šifrovania v procese oznamovania.

Záver a výzva na akciu

Rozhodujúci plán spoločnosti Binance na prepracovanie procesu zaraďovania tokenov a zlepšenie bezpečnostných opatrení odráža záväzok burzy udržiavať dôveru v rámci kryptoekosystému. Zavedenie mnohomiliónovej odmeny za informácie o vnútornej korupcii predstavuje odvážne vyhlásenie proti neetickým praktikám.

Týmito opatreniami sa Binance snaží posilniť integritu a spravodlivosť trhu a zabezpečiť, aby hodnota tokenov zostala odrazom skutočného sentimentu investorov bez manipulácie.

Vyzývame komunitu, aby zvážila nové bezpečnostné a protikorupčné opatrenia Binance. Myslíte si, že tieto zmeny sú dostatočné na to, aby odradili od obchodovania s využitím dôverných informácií a obnovili dôveru v zoznamy tokenov? Podeľte sa o svoje myšlienky v komentároch nižšie.

 

Mohlo by vás zaujímať

Zanechať komentár