Domovská stránka » BlackRockov iShares Bitcoin Trust sa medzi najlepšími americkými ETF raketovo zvyšuje.

BlackRockov iShares Bitcoin Trust sa medzi najlepšími americkými ETF raketovo zvyšuje.

od Július Šimon

Bitcoin ETF spoločnosti BlackRock dosahuje pozoruhodný míľnik prílevu

BlackRock iShares Bitcoin Trust (iBIT ETF), ktorý dokazuje svoju rýchlo rastúcu popularitu medzi investormi, zaznamenal výrazný nárast prílevu na trh, čím sa zaradil medzi elitnú úroveň ETF v Spojených štátoch. Začiatkom februára fond pôsobivo nazhromaždil viac ako 3,19 miliardy dolárov, ako uvádza Eric Balchunas, senior analytik Bloomberg ETF, čo ho zaradilo do exkluzívnej úrovne 0,16 % všetkých amerických ETF.

Medziročné prílevy poháňajú bitcoinovú dôveru spoločnosti iShares do nových výšin

Ešte pozoruhodnejším počinom je, že iBIT ETF sústavne priťahuje viac kapitálu ako 99,98 % ETF – čím si zaisťuje svoje miesto v top 5 z hľadiska prílevu od začiatku roka. Tieto údaje vykryštalizujú úspech fondu napriek jeho nedávnemu schváleniu, vďaka ktorému vstúpil na trh viac ako dva týždne pred januárom, čím začal v nevýhode v porovnaní so svojimi konkurentmi.

S vesmírom ETF, ktorý obsahuje viac ako 3 109 produktov len na amerických burzách, Bitcoin ETF spoločnosti BlackRock prekonal značné šance. Balchunas poskytol trochu inú perspektívu, keď porovnal výkon BlackRock s odhadovanými 10 000 ETF na celom svete, čím dosiahol ešte pôsobivejšie hodnotenie 0,02 %.

Bitcoinový fond konkurenta Fidelity tiež ukázal mimoriadne silný výkon. S prílevom 2,51 miliardy dolárov zaberá ôsme miesto medzi produktmi ETF so sídlom v USA. Pozoruhodný je vzostup bitcoinových ETF od BlackRock a Fidelity, ktoré len mesiac predtým v januári postúpili z ôsmej a desiatej pozície.

Porovnávacia výkonnosť bitcoinových ETF

Konkurenčná aréna bitcoinových ETF ukazuje zväčšujúcu sa priepasť medzi lídrami v odvetví a ostatnými ponukami. Výskum BitMEX to zdôraznil a ukázal, že BlackRock aj Fidelity výrazne prekonávajú nasledujúce najlepšie spotové bitcoinové ETF. ARK 21Shares, Bitwise, Invesco Galaxy a Valkyrie samy dokázali nahromadiť značné toky, ale zaostávajú za lídrami, zatiaľ čo WisdomTree je na poslednom mieste v skupine.

Podľa rovnakej správy od spoločnosti BitMEX Research kumulatívny čistý prílev do desiatich spotových bitcoinových ETF od ich spustenia prekvapivo dosiahol spolu 1,5 bilióna dolárov.

Znížené odtoky Grayscale naznačujú zmeny na trhu.

Grayscale Investments prekonala svoj podiel výziev s Greyscale Bitcoin Trust (GBTC), ktorý zaznamenal konzistentný trend znižovania odlivu. James Seyffart, analytik Bloomberg ETF, poznamenal, že konvertované ETF spoločnosti Grayscale zaznamenali 6. februára šiesty deň za sebou znížené odlivy, čo je podstatný pokles o 88 % z najvýraznejšej straty v januári.

Tento posun naznačuje, že dôvera investorov v alternatívnych emitentov bitcoinových ETF sa posilňuje, čo sa odráža v konzistentnom toku investícií do fondov, ako sú tie, ktoré poskytujú BlackRock a Fidelity, ktoré prevyšujú odliv GBTC spoločnosti Grayscale na viac ako týždeň.

Rastúci trh ETF, najmä v oblasti kryptomien, ukazuje dynamické prostredie, kde inovatívne produkty, ako je BlackRock’s iShares Bitcoin Trust, rýchlo menia preferencie investorov a distribúciu kapitálu v rámci sektora.

Vaše postrehy o tomto vývoji v oblasti investícií do kryptomien sú vítané. Neváhajte sa zapojiť do diskusie komentárom nižšie.

 

Mohlo by vás zaujímať

Zanechať komentár