Domovská stránka » Franklin Templeton sa pripája k pretekom o Spot Ethereum ETF s novou registráciou SEC

Franklin Templeton sa pripája k pretekom o Spot Ethereum ETF s novou registráciou SEC

od Július Šimon

Rozšírenie návrhov Ethereum ETF

Ako sa svet kryptomien neustále vyvíja, investičné spoločnosti sa stále viac snažia ponúkať tradičné finančné produkty viazané na digitálne aktíva. Franklin Templeton, dobre zavedená investičná spoločnosť, označila svoje územie v tomto rastúcom priestore podaním žiadosti o nový spot Ethereum Exchange-Traded Fund (ETF), ktorého cieľom je poskytnúť investorom priamu cestu vstupu na trh s kryptomenami.

Iniciatíva Ethereum ETF od Franklina Templetona

V odvážnom kroku smerom k napredovaniu investičných riešení založených na kryptomenách Franklin Templeton načrtol svoje plány pre Franklin Ethereum ETF prostredníctvom registračného vyhlásenia S-1. Tento vývoj prichádza v čase, keď firma žiada o súhlas Komisie pre cenné papiere a burzu (SEC), aby mohla uviesť svoj produkt na trh. Navrhovaný ETF je navrhnutý tak, aby podrobne sledoval cenu éteru, čím ponúka investorom nástroj podobný priamej investícii do kryptomeny, ale s ľahkosťou a znalosťou tradičných investičných štruktúr.

Aby sa to uľahčilo, boli za správcov vymenované významné finančné inštitúcie: Coinbase Custody Trust Company na zabezpečenie éteru a Bank of New York Mellon na správu držby hotovosti. Franklin Templeton plánuje zalistovať akcie na burze Cboe BZX, Inc., má za cieľ zmierniť bariéry, ktoré sa zvyčajne spájajú s osobným vlastníctvom kryptomien, ako je zložitosť digitálnych peňaženiek a bezpečnostné problémy.

V podaní spoločnosť zdôrazňuje prevádzkovú jednoduchosť ETF pre investorov a uvádza: „Akcie boli navrhnuté tak, aby odstránili prekážky spojené so zložitosťou a prevádzkovou záťažou spojenou s priamou investíciou do éteru.“ Okrem toho umožňuje hotovostné transakcie s oprávnenými účastníkmi počas vytvárania a spätného odkupu akcií, čím sa zjednodušuje proces pre investorov.

Konkurencia a inovácie v priestore krypto ETF

Franklin Templeton vstupuje do čoraz konkurencieschopnejšieho poľa, pričom giganti ako Ark Invest a 21Shares, Grayscale Investments a BlackRock sa tiež rozhodli spustiť svoje vlastné spotové Ethereum ETF. Každý subjekt sa snaží upútať pozornosť investorov, ktorí chcú získať expozíciu voči druhej najväčšej kryptomene trhovou kapitalizáciou.

Minulý týždeň Ark Invest a 21Shares dolaďovali svoj návrh na spotový Ethereum ETF s novou funkciou stakingu. Podobne aj Franklin Templeton vo svojom podaní naznačil potenciál fondu zapojiť sa do stakingu. Spoločnosť uvažuje o zamestnaní poskytovateľov stávok, prípadne vrátane pridruženej spoločnosti sponzora, aby získali odmeny za stávkovanie vo forme éterových tokenov – rozhodnutie, ktoré by mohlo fondu priniesť dodatočný príjem.

Napriek rastúcemu záujmu zo strany investičných firiem zostáva SEC opatrná a zatiaľ odkladá rozhodnutia o rôznych aplikáciách Ethereum ETF. Regulačné prostredie je neisté a medzi odborníkmi sú zmiešané názory na pravdepodobnosť, že Ethereum ETF dostane tento rok zelenú.

Posun vpred popredných investičných hráčov odráža širšie uznanie pretrvávajúcej sily kryptomien a túžbu preklenúť priepasť medzi tradičnými financiami a rozvíjajúcim sa priestorom digitálnych aktív. Keďže komunita čaká na rozhodnutia SEC, toto očakávanie zdôrazňuje prebiehajúcu konvergenciu financií a technológií.

Pozývame našich čitateľov, aby sa podelili o svoje myšlienky o potenciálnom vplyve spotového Ethereum ETF na trh s kryptomenami. Ako by podľa vás schválenie takýchto finančných produktov formovalo investičné prostredie pre digitálne aktíva? Vaše postrehy a komentáre sú vítané nižšie.

 

Mohlo by vás zaujímať

Zanechať komentár