Domovská stránka » Finančný guru Robert Kiyosaki predpokladá, že bitcoin do polovice roku 2024 dosiahne 100 000 dolárov

Finančný guru Robert Kiyosaki predpokladá, že bitcoin do polovice roku 2024 dosiahne 100 000 dolárov

od Lukáš Rezník

 

Trh s kryptomenami je v očakávaní odvážnej predpovede bitcoínu od Kiyosakiho.

Autor finančnej gramotnosti Robert Kiyosaki, známy svojou prácou „Bohatý otec, chudobný otec“, nedávno pobúril kryptokomunitu svojou optimistickou prognózou hodnoty Bitcoinu. Kiyosaki sa na svojich sociálnych médiách na X podelil o svoj pohľad a uviedol: „BITCOIN na 100 000 $ do júna 2024.“ Jeho predpoveď nielen demonštruje jeho obhajovanie kryptomeny, ale odráža aj jeho vieru v investovanie do „tvrdých aktív“, ako je zlato a striebro, ako zabezpečenie proti ekonomickej neistote.

Dve strany mince: Obhajcovia Bitcoinu vs. ekonomickí kritici

Kiyosaki dlhodobo kritizuje menovú politiku FEDu, ktorá podľa neho poškodzuje ekonomiku a bohatí z nej ťažia najviac. Už skôr vyhlásil: „Netreba bojovať s FEDom? Ja hovorím ‚do pekla s FEDom‘. Kupujte zlato, striebro, Bitcoin.“

Kiyosaki otvorene kritizuje zavedený finančný systém, ktorý podľa neho tradične navádzal klientov mimo bezpečných aktív ako Bitcoin, aby zarábal na províziách. Nedávno však Kiyosaki spozoroval pozitívny vývoj, kedy si finanční poradcovia začínajú uvedomovať významný potenciál Bitcoinu ako investičnej triedy.

Cesta ceny Bitcoinu a dosiahnutie Kiyosakiho cieľa

V momente Kiyosakiho odvážneho tvrdenia má Bitcoin výrazný vzostupný trend a jeho hodnota presahuje hranicu 52 000 dolárov. Je to najvyššie za viac ako dva roky a naznačuje to 23-percentný nárast len v tomto roku. Cesta k Kiyosakiho ambicióznemu cieľu 100 000 $ však zahŕňa vzostupnú trajektóriu približne 92 %, čo je pre túto kryptomenu impozantný výkon v priebehu niekoľkých mesiacov.

Aj keď tieto prognózy od Kiyosakiho často upútajú pozornosť investorov aj nadšencov, v konečnom dôsledku sú špekulatívne. Je nevyhnutné, aby účastníci trhu pristupovali k takýmto predpovediam opatrne. Kiyosaki tiež varoval pred možným poklesom trhu a predpovedal 70% prepad indexu S&P. Podľa najnovších údajov bitcoin osciluje okolo 52 400 dolárov.

Reakcie komunity a vyhliadky do budúcnosti

Kiyosakiho predpoveď pravdepodobne vyvolá búrlivé diskusie a debaty v investičných kruhoch, najmä medzi zástancami Bitcoinu a kryptomien. Preto vyzývame našich čitateľov, aby sa podelili o svoje názory na Kiyosakiho predpoveď ceny Bitcoinu na 100 000 dolárov a jej dôsledky pre celkový finančný svet. Aký máte názor na vývoj ceny Bitcoinu a súhlasíte s Kiyosakiho postojom k vplyvu Federálnej rezervy na hodnotu aktív? Zapojte sa do diskusie v komentároch nižšie a buďme súčasťou tohto dôležitého rozhovoru.

 

ODMIETNUTIE ZODPOVEDNOSTI: Tento článok je určený iba na informačné účely a nesmie byť chápaný ako finančná rada. Kryptomeny, vrátane Bitcoinu, sú vysoko špekulatívne a investovanie do nich nesie vysoké riziko. Vždy sa poraďte s kvalifikovaným finančným poradcom pred akýmkoľvek rozhodnutím o investovaní. Autor tohto článku neprijíma žiadnu zodpovednosť za straty alebo poškodenie v dôsledku spoľahnutia sa na informácie uvedené v tomto článku.

 

Mohlo by vás zaujímať

Zanechať komentár