Domovská stránka » Pohľad do volieb 2024: Warrenová a Porterová v hľadáčiku SuperPACov financovaných kryptomenami

Pohľad do volieb 2024: Warrenová a Porterová v hľadáčiku SuperPACov financovaných kryptomenami

od Lukáš Rezník

Volieb do Senátu v roku 2024 sa zúčastňujú aj zástancovia kryptomien

Politická aréna sa zahrieva, keďže americká senátorka Elizabeth Warrenová čelí potenciálnej konkurencii podporovanej nadšencami kryptomien. Počas epizódy Pod Save America bol demokratický senátor z Massachusetts vypočutý ohľadom možnej výzvy od Johna Deatona – „republikánskeho krypto nadšenca“. Warren vyjadrila obavy, že „korporatisti“, ktorí sú podľa nej prepojení s krypto sektorom, by mohli vo veľkej miere financovať akúkoľvek opozíciu voči nej alebo jej spojenkyni, zástupkyni Katie Porter, v snahe udržať si svoje kreslá v Senáte vo voľbách v roku 2024.

Vplyv krypto SuperPACov

V politickom podcaste, ktorý hostil Jon Favreau, bývalý autor prejavov prezidenta Baracka Obamu, sa pozornosť upriamila na hroziaci vplyv kryptomien v politike. Diskusie poukázali na reklamné aktivity Fairshake, SuperPAC, ktorý údajne podporujú Ripple a Coinbase. Tento politický akčný výbor už vyvolal vlny v Kalifornii a spustil reklamné kampane spochybňujúce integritu financovania kampane pre zástupcu Portera.

V reakcii na kritiku Porter čelil útokom z Fairshake v príspevku na sociálnych médiách zo 14. februára, v ktorom odsúdil „špeciálne záujmy spoločnosti“, ktoré organizovali kampaň na skreslenie jej politických výsledkov. Andrew Sheeler zo Sacramento Bee pri vyhodnocovaní tvrdení vznesených proti nej opísal obvinenia prezentované v týchto reklamách ako „väčšinou nepravdivé“, čím objasnil mylné predstavy o povahe darov na jej kampaň.

Postoj Warrenovej k regulácii kryptomien

Senátorka Warren, známa svojimi kritickými názormi na digitálne aktíva, vyvrátila názor, že jej kampaň akceptovala „firemné PAC peniaze“, pričom uviedla, že jej aj Porterove kampane sú financované z menších príspevkov. Warren vo svojom vytrvalom úsilí o schválenie zákona o boji proti praniu špinavých peňazí (DAAML) s digitálnymi aktívami načrtla naliehavú potrebu regulácie v krypto priestore, pričom nedostatok dohľadu spájala s nezákonnými činnosťami vrátane prania špinavých peňazí nečestnými národmi a obchodníkmi s ľuďmi. Zdôraznila, že na rozdiel od niektorých názorov nie sú kryptomeny príliš zložité na to, aby ich bolo možné efektívne regulovať.

Zákonodarcovia v čele s Warrenovou sa snažia uzavrieť medzery, ktoré umožňujú zneužívanie kryptomien na nelegálne účely. Kryptopriemysel sa však bráni tomuto kroku a argumentuje, že regulácia by bola príliš náročná a bránila by inováciám. Zároveň má podľa Warrenovej vďaka lobistickým aktivitám značné finančné možnosti ovplyvňovať politiku.

Cesta k 5. novembru 2024

S blížiacim sa dňom volieb sa kandidáti pripravujú na politický súboj, ktorý by mohol ovplyvňovať budúcu kontrolu nielen Senátu, ale aj Snemovne reprezentantov a prezidenta. V stávke sú obzvlášť vysoké pre obe strany a s prelínaním záujmov kryptomien v politickom boji by výsledok mohol mať ďalekosiahle dôsledky na reguláciu a akceptovanie digitálnych mien v Spojených štátoch.

Vaše myšlienky a názory na vznikajúcu úlohu kryptomien v politických voľbách a potenciál kandidátov ako Elizabeth Warrenová na zavedenie zmysluplných regulácií sú cenné pre diskusiu. Ako môžu byť ceny kryptomien ovplyvnené týmito politickými udalosťami? Podeľte sa o svoje myšlienky v komentároch nižšie.

 

Mohlo by vás zaujímať

Zanechať komentár