Domovská stránka » Stellar (XLM): Smart Contracts otvárajú bránu inováciám v sieti.

Stellar (XLM): Smart Contracts otvárajú bránu inováciám v sieti.

od Lukáš Rezník

Stellar prekonáva hranice s pokročilou technológiou inteligentných zmlúv.

Nadácia Stellar Development Foundation (SDF) nedávno oslávila významný míľnik integráciou inteligentných zmlúv do siete Stellar. Veľmi očakávaný upgrade „Protocol 20“, ktorý úspešne prijali overovatelia siete, predstavuje kľúčovú kapitolu v príbehu Stellaru.

Skok vpred s protokolom 20

Tento významný upgrade aktivuje funkcie inteligentných zmlúv v rámci siete a podnieti to, čo SDF označuje za začiatok novej éry technologickej infraštruktúry Stellar. Oznámenie sa objavilo v blogovom príspevku, ktorý opisuje vzrušujúcu cestu pred komunitou platformy a zainteresovanými stranami.

Vstavané funkcie inteligentnej zmluvy sa zameriavajú na zdokonalenie ekosystému vývojárov Stellar a poskytujú vylepšený zážitok. Využitím efektívnosti Rust and WebAssembly (WASM) sa platforma snaží poskytnúť bezproblémové prostredie zamerané na používateľa, ktoré je priaznivé pre vývojárov. Príchod inteligentných zmlúv na Stellar je pripravený poháňať vývoj decentralizovaných aplikácií (DApps), čím sa zvyšuje užitočnosť a všestrannosť siete.

Inteligentné zmluvy: Posilnenie postavenia vývojárov na Stellar

Platforma inteligentných zmlúv Stellaru, Soroban, debutovala v testovacej sieti v októbri 2022 a ponúka atraktívne funkcie ako predvídateľné poplatky a systém nezávislého oceňovania zdrojov. Tieto vlastnosti naznačujú premyslený dizajn zameraný na škálovateľnosť a otvárajú nové možnosti pre kreativitu a inováciu developerov. Nadácia Stellar Development Foundation (SDF) túto platformu prezentuje ako robustný základ pre existujúce aj budúce decentralizované aplikácie (DApps) a zdôrazňuje svoju snahu o sprístupnenie reálnych aplikácií širšiemu publiku.

Pri prechode inteligentných zmlúv na hlavnú sieť narazila nadácia SDF v januári na chybu v Stellar Core. Napriek tejto menšej nepríjemnosti ubezpečila, že chyba predstavuje len bezvýznamné riziko, a okamžite pristúpila k jej náprave. Táto udalosť potvrdzuje oddanosť nadácie SDF k bezpečnosti a stabilite platformy Stellar.

Stellar investuje 100 miliónov dolárov do podpory vývoja

V súlade so svojím úsilím podporiť prijatie novovytvorenej platformy inteligentných zmlúv SDF v októbri 2022 predstavila iniciatívu financovania vo výške 100 miliónov dolárov, ktorá sa snaží prilákať vývojárov na Soroban. Tento krok je dôkazom dvojročného úsilia o spoluprácu medzi SDF a komunitou Stellar s cieľom vniesť do siete funkčnosť inteligentných zmlúv.

Napriek tomuto prelomovému vývoju nezaznamenala natívna kryptomena Stellar, XLM, výrazný nárast trhovej hodnoty. Počas posledného dňa zaznamenal XLM menší pokles o 1 % a obchodoval sa za približne 0,116 USD. Hoci Stellar zostáva priekopníckou silou v blockchainovom priestore od jeho založenia významnou osobnosťou Jedom McCalebom v roku 2014, naďalej sa pohybuje na trhu o 87 % pod svojim maximom z januára 2018, 0,875 USD.

Na záver, sieť Stellar sa vydáva na transformačnú cestu s umožnením inteligentných zmlúv, podnecovaním inovácií a zlepšovaním ponuky pre vývojárov. Vďaka tomu, že Soroban poskytuje nový pohľad na škálovateľné nasadzovanie aplikácií v reálnom svete, komunita očakáva prudký nárast prelomových protokolov a aplikácií, ktoré pripravujú pôdu pre revolučný skok v doménach blockchainu a kryptomien.

Pozývame našich čitateľov, aby sa podelili o svoje myšlienky a očakávania týkajúce sa novej éry Stellar v komentároch nižšie. Ako si myslíte, že inteligentné zmluvy ovplyvnia budúcnosť siete Stellar a trhové kapitalizácie kryptomien? Podeľte sa o svoje myšlienky v komentároch nižšie.

 

Mohlo by vás zaujímať

Zanechať komentár