Domovská stránka » SERSH Token Stráca 99 % Hodnoty Po Bezpečnostnom Incidente S MetaMask Peňaženkou

SERSH Token Stráca 99 % Hodnoty Po Bezpečnostnom Incidente S MetaMask Peňaženkou

od Július Šimon

Serenity Shield Zasiahnutý Významnou Krádežou Tokenov

V závažnom bezpečnostnom incidente sa platforma Serenity Shield, ktorá ponúka službu „dedenia kryptomien“, stala najnovšou obeťou krádeže digitálnych aktív. Útok viedol k prudkému poklesu hodnoty jej natívneho tokenu SERSH o takmer 99 %, keď útočníci odčerpali približne 6,9 milióna tokenov. Táto lúpež predstavovala ohromujúcich 5,6 milióna dolárov na základe hodnoty tokenu v čase krádeže.

Okamžitá Reakcia Tímu Serenity Shield

Incident zverejnil tím Serenity Shield 27. februára prostredníctvom príspevku s bezpečnostnou výzvou na sociálnych sieťach. Tím si uvedomil vážnosť udalosti a podnikol rýchle kroky na zastavenie všetkého obchodovania, ako aj vkladov a výberov tokenu SERSH na centralizovaných burzách. Toto opatrenie malo zabrániť ďalším škodám spôsobeným zneužitím a udržať kontrolu nad situáciou.

Po zneužití, pri ktorom sa veľké množstvo tokenov SERSH nezákonne prenieslo z peňaženky MetaMask na externú stranu, Serenity Shield zdôraznila svoju oddanosť komunite. Tím oznámil plány na opätovné spustenie tokenu SERSH s novou zmluvou, aj keď nešpecifikoval časový harmonogram tohto záväzku.

Zvládanie Dôsledkov v Komunite

Serenity Shield, uznávajúc obavy komunity týkajúce sa kompromitovanej peňaženky, objasnil potrebné nápravné opatrenia, vrátane presmerovania celej likvidity do novo nasadených inteligentných kontraktov, a sľúbil obnovenie akejkoľvek likvidity postihnutej útokom. Projekt opätovne zdôraznil svoj záväzok chrániť záujmy komunity a zmierniť dôsledky bezpečnostnej medzery.

Podozrivá aktivita bola zistená pri transakcii o 9:11 UTC 27. februára, kedy bolo masívne množstvo tokenov preposlaných na neidentifikovanú peňaženku. Krátko nato token SERSH zažil prudký pokles. Údaje  ukazujú, že cena tokenu klesla o 98 % v päťminútovom okne z 0,565 USD na iba 0,009 USD. Napriek tomu sa tokenu podarilo získať späť časť svojej hodnoty a v čase ohlásenia incidentu sa jeho cena opäť vyšplhala na 0,23 USD.

Nespokojnosť Komunity a Bezpečnostné Obavy

Táto znepokojujúca udalosť odhalila riziká spojené s uchovávaním kryptomien v „horúcich peňaženkách“ ako MetaMask, ktoré sú neustále pripojené k internetu, aby umožňovali transakcie na platformách decentralizovaných financií (DeFi). Napriek ich výhodnosti sa tieto horúce peňaženky často považujú za menej bezpečné ako hardwarové „studené peňaženky“, ktoré uchovávajú súkromné kľúče offline. Incident vyvolal znepokojenie medzi používateľmi platformy a viedol k nespokojnosti a podľa hlásení k tlmeným prejavom nesúhlasu v diskusiách na telegramovom kanáli Serenity Shield.

V rámci širšieho kontextu bezpečnosti DeFi sa tento hack pridáva k znepokojujúcemu trendu zraniteľností zneužívaných zlými aktérmi. Útok slúži ako pripomienka potenciálnych nebezpečenstiev pri správe digitálnych aktív, čo potvrdzujú aj podobné problémy, ako je strata 3 248 ETH spoluzakladateľom Axie Infinity v dôsledku hacku peňaženky.

Token SERSH, ktorý bol uvedený na trh menej ako desať týždňov predtým, 18. decembra, čelí náročnej úlohe obnoviť dôveru v komunite otrasenou touto vážnou bezpečnostnou udalosťou. Budúce kroky spoločnosti Serenity Shield by mohli stanoviť precedens pre to, ako platformy s kryptomenami reagujú na digitálne krádeže a zotavujú sa z nich.

Vítame vaše myšlienky a názory na témy diskutované v tomto článku. Ako si myslíte, že by mala komunita Serenity Shield postupovať ďalej? Svoje názory zdieľajte v sekcii komentárov nižšie.

 

 

Mohlo by vás zaujímať

Zanechať komentár