Domovská stránka » Bitcoin a „Nebezpečná zóna“ pred halvingom – hroziace prudké výkyvy cien

Bitcoin a „Nebezpečná zóna“ pred halvingom – hroziace prudké výkyvy cien

od Lukáš Rezník

Očakávanie vplyvu halvingu na Bitcoin

Trh s kryptomenami bzučí špekuláciami s približovaním sa dlho očakávaného halvingu Bitcoinu (BTC), vedúcej digitálnej meny. Analytici varujú pred potenciálnou „nebezpečnou zónou“ – obdobím, ktoré bolo v minulosti poznačené poklesom ceny Bitcoinu pred samotným halvingom. Zostáva už len pár dní.

Historické poklesy pred halvingom

Podľa kryptoanalytika známeho ako Rekt Capital sa Bitcoin blíži k fáze, ktorá počas predchádzajúcich halvingov priniesla poklesy jeho hodnoty. Jeho analýza poukazuje na to, že v období 14 až 28 dní pred minulými halvingami zaznamenala cena Bitcoinu výrazné poklesy: 40% pokles v roku 2016 a 20% pokles v cykle 2020.

Tento trend je zachytený v jeho grafoch, ktoré ukazujú kontrastný vývoj počas predchádzajúcich a následných období halvingu. Poklesy sú znázornené červenou farbou a následné nárasty zelenou.

bitcoin-a-nebezpecna-zona-pred-halvingom-hroziace-prudke-vykyvy-cien ZDROJ: cointelegraph.com

Predchádzajúce predpovede a súčasné pohyby trhu

Rekt Capital predtým predpovedal rally približne dva mesiace pred halvingom, nasledované poklesom pár týždňov pred ním. Vývoj trhu sa zdal tieto predpovede nasledovať. Od polovice februára sme zaznamenali nárast a prekonanie predchádzajúceho historického maxima 68 990 dolárov. Tento býčí beh znamenal prvý prípad, kedy Bitcoin prekonal svoj vrchol pred halvingom.

Napriek nedávnemu býčiemu trendu však Bitcoin od svojho vrcholu 14. marca (73 835 dolárov) klesol na 67 537 dolárov, čo naznačuje vstup do očakávanej „nebezpečnej zóny“. Predpokladá sa, že ďalší halving nastane okolo 20. apríla a pozorovatelia pozorne sledujú pohyby trhu.

Optimistické pohľady lídrov z kryptosveta na budúcnosť Bitcoinu

Významné osobnosti z kryptosektora vyjadrujú optimistický postoj k Bitcoinu. Jedným z nich je aj generálny riaditeľ spoločnosti Binance, Richard Teng. Počas akcie v Bangkoku Teng predvídal, že Bitcoin prekoná hranicu 80 000 dolárov do konca roka. Svoj optimismus opiera o očakávanú účasť inštitucionálnych investorov prostredníctvom nových amerických ETF fondov, ktoré v súčasnosti spravujú 57 miliárd dolárov.

Teng vyjadril dôveru v dynamiku Bitcoinu napriek tomu, že uznal možnosť dočasnej cenovej volatility.

V súlade s týmto názorom generálny riaditeľ spoločnosti Crypto.com, Kris Marszalek, komentoval nedávny pokles ceny ako „zdravý krok“ svedčiaci o tom, že sa trh sám opravuje elimináciou nadmernej pákovosti. Marszalek zdôraznil odolnosť Bitcoinu poukázaním na nízku volatilitu v porovnaní s predchádzajúcimi cyklami a na povahu tohto aktíva ako dlhodobého investičného nástroja, nie krátkodobnej špekulácie.

Obaja lídri sa zhodujú v tom, že trh zažije postupný rast, čo naznačuje dozrievanie triedy aktív, ktorú budú znamenať menej náhle pohyby a stabilnejší rastový trend.

Pozývame čitateľov, aby sa podelili o svoje myšlienky a názory na blížiaci sa prelom Bitcoinu a jeho potenciálny vplyv na trh s kryptomenami . Aké sú vaše predpovede pre túto kryptomenu na základe týchto odborných pohľadov?

Odmietnutie zodpovednosti: Tento článok je poskytnutý len na informatívne účely. Informácie v tomto článku neslúžia ako finančné poradenstvo a nemali by byť použité na rozhodovanie o investíciách alebo iných finančných rozhodnutiach. Čitatelia by mali konzultovať s kvalifikovaným finančným poradcom pred akýmkoľvek finančným rozhodnutím. Autor ani vydavateľ nezodpovedajú za žiadne straty alebo škody, ktoré by mohli vzniknúť v dôsledku použitia informácií v tomto článku.

 

 

Mohlo by vás zaujímať

Zanechať komentár